

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων, Μοχάμεντ Μουίζου, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Ουκρανός ηγέτης Βολοντίμιρ Ζελένσκι και έδωσε συνέντευξη Τύπου που διήρκεσε σχεδόν 15 ώρες για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, αναφέρει το AFP.
Η συνέντευξη Τύπου, από τον 46χρονο Μουίζου,, ξεκίνησε στις 10:00 π.μ. τοπική ώρα το Σάββατο και διήρκεσε 14 ώρες και 54 λεπτά, διακοπτόμενη από σύντομα διαλείμματα και προσευχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. «Η διάσκεψη διήρκεσε μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για πρόεδρο, με τον πρόεδρο Μουίζου να απαντά συνεχώς σε ερωτήσεις δημοσιογράφων», ανέφερε η δήλωση.
Τον Οκτώβριο του 2019, μια ουκρανική υπηρεσία που ειδικεύεται στην παρακολούθηση του Τύπου δήλωσε ότι μια παρόμοια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η οποία αυτή τη φορά διήρκεσε 14 ώρες, ξεπέρασε τις φαινομενικά απαράμιλλες επτά ώρες που διήρκεσε η συνέντευξη τύπου του ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο..
Η κυβέρνηση του αρχιπελάγους του Ινδικού Ωκεανού δήλωσε ότι η συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων είχε επίσης ως στόχο να σηματοδοτήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Ο Μοχάμεντ Μουίζου «αναγνώρισε τον ουσιαστικό ρόλο του Τύπου στην κοινωνία και τόνισε τη σημασία της βασισμένης σε γεγονότα, ισορροπημένης και αμερόληπτης δημοσιογραφικής κάλυψης», ανέφερε η δήλωση.
Ο Μουίζου,, που εξελέγη το 2023, σκόπευε επίσης να σηματοδοτήσει τις δύο θέσεις που κατέκτησε η χώρα του στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου που δημοσιεύθηκε από την ΜΚΟ «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», με τις Μαλδίβες να κατατάσσονται πλέον 104ες από 180 χώρες.
Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς συζήτησης, ο αρχηγός του κράτους απάντησε επίσης σε ερωτήσεις που έθεσαν μέσω δημοσιογράφων οι κάτοικοι του αρχιπελάγους. Περίπου είκοσι δημοσιογράφοι ήταν παρόντες, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το οποίο αναφέρει ότι τους προσφέρθηκε και φαγητό.
Πηγή: news.ro, ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Ο Ερντογάν με κάλεσε στην Τουρκία και ομοίως θα έρθει στην Ουάσινγκτον
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, την οποία χαρακτήρισε.
ΗΠΑ: Οι δασμοί στις ξένες κινηματογραφικές παραγωγές απειλούν θέσεις εργασίας σε όλον τον κόσμο
Ο κόσμος του κινηματογράφου θορυβήθηκε από τους δασμούς που προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ για.
Το Ισραήλ επιτρέπει “παράθυρο” διαπραγματεύσεων πριν από τη νέα στρατιωτική εκστρατεία του
Το Ισραήλ αφήνει ανοικτό, έως τα μέσα Μαΐου, ένα “παράθυρο” διαπραγματεύσεων με στόχο την.
Μήνυμα στον πρίγκιπα Harry από τη βασιλική οικογένεια με την τελευταία κίνησή τους
Ενιαίο μέτωπο επέδειξε η βασιλική οικογένεια κατά τις εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της.