Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε «καλή και ρεαλιστική» τη συνάντηση με τον Τραμπ και είπε ότι η χώρα του θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για βελτίωση της σχέσης της με τις ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι επιθυμία του είναι να βελτιώσει τις σχέσεις με την Βρετανία έπειτα από το πλήγμα που δέχτηκαν με αφορμή την υπόθεση δηλητηρίασης ενός ρώσου πρώην πράκτορα στο βρετανικό έδαφος, αλλά ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υιοθετήσει σκληρή στάση για το ζήτημα.

Ο Πούτιν είχε χθες συνάντηση με την Μέι στην σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Το γραφείο της Μέι ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τη Μόσχα να της παραδώσει τους ρώσους υπόπτους, τους οποίους το Λονδίνο κατηγορεί για την δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Αγγλίας τον περασμένο χρόνο.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένως αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι με την Τερέζα Μέι συζήτησαν το ζήτημα αλλά δεν δημοσιοποίησε λεπτομέρειες παρά μόνο αρκέστηκε να διαψεύσει ότι η Μόσχα είχε επιθετικές προθέσεις απέναντι σε οποιονδήποτε.

“Εξέφρασε την άποψή της με έναν μάλλον σκληρό τρόπο, ναι, αυτό αληθεύει”, είπε ο Πούτιν σχετικά με τη συνάντησή του με την Μέι στο περιθώριο της συνόδου της G20, αλλά πρόσθεσε ότι η συνάντηση ήταν “ένα μικρό, αλλά θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”.

“Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε πλήρως τις σχέσεις μας”, πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο Ρώσος πρόεδρος και η Τερέζα Μέι είχαν ανταλλάξει μια ιδιαίτερα ψυχρή χειραψία κατά τη συνάντησή τους