

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε πασχαλινή εκεχειρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η ρωσική πλευρά θα «παγώσει» όλες τις εχθροπραξίες από τις 18:00 της 19ης Απριλίου έως τις 00:00 της 21ης Απριλίου.
«Εκτιμούμε ότι η ουκρανική πλευρά θα ακολουθήσει το παράδειγμά μας», σημειώνει το Κρεμλίνο και προσθέτει: «Τα στρατεύματά μας πρέπει να είναι έτοιμα να αποκρούσουν πιθανές παραβιάσεις της εκεχειρίας και προκλήσεις από την Ουκρανία».
«Η κατάσταση στο μέτωπο εξελίσσεται, τα ρωσικά στρατεύματα κινούνται προς τα εμπρός», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον αρχηγό του στρατού Βαλέρι Γεράσιμοφ. «Η κατάσταση στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (έτσι αποκαλεί η Μόσχα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία) είναι ευνοϊκή προς τη Ρωσία. Οι ενέργειες της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια κατάπαυσης του πυρός θα δείξουν την ετοιμότητα της Ουκρανίας για ειρηνική διευθέτηση. Η Ρωσία ήταν πάντα έτοιμη για διαπραγματεύσεις και χαιρετίζει την επιθυμία των ΗΠΑ, της Κίνας και άλλων χωρών για μια δίκαιη διευθέτηση του ζητήματος της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν δήλωσε επίσης στον Γεράσιμοφ να είναι έτοιμος να απαντήσει στις επιθετικές ενέργειες της Ουκρανίας, σε περίπτωση που αυτές λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και.
Η Δανία δοκιμάζει αυτόνομα θαλάσσια drones
Οι Δανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να δοκιμάσουν τέσσερα αυτόνομα θαλάσσια drones, τα οποία θα.
Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιρλανδία προωθούν νομοθεσία για επαλήθευση ηλικίας κατά τη δημιουργία λογαριασμού στα social media
Η Γαλλία μαζί με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία προτίθενται να προωθήσουν.
Κιρ Στάρμερ: Φωτιά ξέσπασε σε ιδιόκτητο σπίτι του Βρετανού Πρωθυπουργού στο βόρειο Λονδίνο
Συναγερμός σήμανε σήμερα (12.05.2025) στην Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, καθώς ξέσπασε φωτιά σε ιδιόκτητο σπίτι του.