Ο Μπολσονάρου επιδίωκε να προστατέψει την οικογένειά του από το να «βρει τον μπελά της» από την αστυνομία

Brazil's new President Jair Bolsonaro and his wife, Michelle Bolsonaro, are seen before his swear-in ceremony, in Brasilia, Brazil January 1, 2019. REUTERS/Ricardo Moraes

Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε στους υπουργούς του ότι δεν ήταν πρόθυμος να δει την οικογένεια ή τους φίλους του να «βρουν τον μπελά τους» λόγω της αδυναμίας του να αλλάξει τους αξιωματούχους του επιβολής του νόμου, σύμφωνα με ένα βίντεο που δόθηκε χθες Παρασκευή στην δημοσιότητα από ένα δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σε μια ηχογράφηση μιας υπουργικής συνάντησης στις 22 Απριλίου, ο Μπολσονάρου ακούγεται να λέει ότι είναι δικαίωμά του να αλλάξει αξιωματούχους επιβολής του νόμου, τους προϊσταμένους τους ακόμη και έναν υπουργό.

«Προσπάθησα να αλλάξω επισήμως τους ανθρώπους ασφαλείας μας στο Ρίο ντε Ζανέιρο και δεν μπόρεσα. Αυτό τελείωσε. Δεν θα περιμένω να βρουν τον μπελά τους η οικογένειά μου και οι φίλοι μου», δήλωσε ο Μπολσονάρο. «Τέλος συζήτησης. Δεν αστειευόμαστε».

Το βίντεο αποτελεί βασικό μέρος μιας ποινικής έρευνας εναντίον του ακροδεξιού προέδρου για τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σέρζιο Μόρο, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα καταγγέλοντας ότι ο Μπολσονάρου είχε προσπαθήσει να αλλάξει ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πριν γίνει πρόεδρος, ο Μπολσονάρου ήταν βουλευτής της Πολιτείας του Ρίο για σχεδόν 30 χρόνια. Ο γιος του, ο γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρου, ξεκίνησε επίσης εκεί την πολιτική του καριέρα, και βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενη διαφθορά.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Σέλσο ντε Μέλο διέταξε τη δημοσιοποίηση μέρους του βίντεο την Παρασκευή το απόγευμα, εξαιρουμένων τμημάτων που σχετίζονται με χώρες με τις οποίες η Βραζιλία έχει διπλωματικούς δεσμούς, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωση.

Σχετικά Νέα