

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απέρριψε σήμερα κατηγορίες του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ότι η Βρετανία έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές εμβολίων κατά της Covid-19 και υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του είναι αντίθετη στον εθνικισμό των εμβολίων σε όλες τις μορφές του.
Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο, ο Μπόρις Τζόνσον χρησιμοποίησε τα εισαγωγικά σχόλιά του για να «διορθώσει» τη δήλωση του Μισέλ και ζήτησε από τη βουλή να την απορρίψει κι αυτή.
«Επίσης μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την υποστήριξη που έδωσε το Ηνωμένο Βασίλειο στη διεθνή απάντηση στην Covid … Θα ήθελα γι’ αυτό να διορθώσω τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εμπόδισε εξαγωγές εμβολίων», δήλωσε.
«Είμαι σαφής, δεν έχουμε εμποδίσει την εξαγωγή ούτε ενός εμβολίου κατά της Covid-19 ούτε συστατικών των εμβολίων. Αυτή η πανδημία μας έχει βάλει όλους στην ίδια πλευρά στη μάχη για την παγκόσμια υγεία, είμαστε αντίθετοι στον εθνικισμό των εμβολίων σε όλες τις μορφές του», τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Σχετικά Νέα
Ποιος ήταν Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Ιησουίτης ποντίφικας από την Λατινική Αμερική
Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο 266ος ποντίφικας, ήταν ο πρώτος.
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Φρίντριχ Μερτς
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε πριν από λίγο ο.
Οι συμβολισμοί στο οικόσημο του Πάπα Φραγκίσκου – Είχε το μονόγραμμα του Ιησού στα ελληνικά
«Δια του ελέους και της εκλογής – Miserando atque eligendo» ανέφερε το οικόσημο του.
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας αναμένεται την Τρίτη στο Πεκίνο
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, στην Κίνα, ανακοίνωσε.