

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε σήμερα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την προώθηση μιας ατεκμηρίωτης θεωρίας συνωμοσίας από την αστυνομία στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, υποστηρίζοντας ότι είναι «προνόμιο» του Τραμπ να θέτει ερωτήματα σχετικά με το περιστατικό.
Ο ηλικιωμένος διαδηλωτής Μάρτιν Γκουτζίνο σπρώχθηκε από αστυνομικούς και τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας στο έδαφος, όταν προσέγγισε μια ολόκληρη αστυνομική διμοιρία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στον ρατσισμό και στην αστυνομική βαρβαρότητα την περασμένη Πέμπτη. Το βίντεο που καταγράφει τα όσα έγιναν προκάλεσε ένα ακόμη κύμα αγανάκτησης στις ΗΠΑ – μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ – και οδήγησε σε απαγγελία κατηγοριών εις βάρος των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών.
Η… συνωμοσιολογία του Τραμπ
Ο Τραμπ, χωρίς να προσφέρει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, έγραψε χθες σε tweet του ότι η πτώση του Γκουτζίνο στο έδαφος μπορεί να αποτελεί «στημένο περιστατικό», λέγοντας ότι ο 75χρονος «έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε», συνδέοντας τον ηλικιωμένο διαδηλωτή μάλιστα με το αντιφασιστικό κίνημα Antifa. Ο Τραμπ και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προσπαθήσει να κατηγορήσουν τους Antifa για τη βία που έχει ξεσπάσει σε ορισμένες διαδηλώσεις, παρά τα ελάχιστα στοιχεία που προκύπτουν για αυτό.
Σχετικά Νέα
Ζελένσκι: Θα εκτιμούσαμε την παρουσία Τραμπ στη συνάντηση στην Τουρκία
Τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία.
Μόντι: Οι επιχειρήσεις μας κατά του Πακιστάν έχουν απλώς “παγώσει” – Η συμπεριφορά τους θα κρίνει το μέλλον
Στο πρώτο του διάγγελμα προς τους πολίτες της Ινδίας, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποστήριξε.
Τραμπ: Εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως εμπόδισε μια «πυρηνική σύρραξη» μεταξύ της Ινδίας και.
Η Δανία δοκιμάζει αυτόνομα θαλάσσια drones
Οι Δανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να δοκιμάσουν τέσσερα αυτόνομα θαλάσσια drones, τα οποία θα.