

Η ζήτηση στη Γερμανία για πατάτες και προϊόντα πατάτας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, το οποίο σημαίνει ότι το λαχανικό χρησιμοποιείται αντ’ αυτού ως ζωοτροφή ή για την παραγωγή βιοαερίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση του κλάδου.
Έχει υπάρξει μια “καταστροφική μείωση στις πωλήσεις” κατεψυγμένων και αφυδατωμένων προϊόντων πατάτας και προϊόντων ψυγείου σύμφωνα με την Γερμανική Ένωση Βιομηχανικών Φρούτων, Λαχανικών και Επεξεργασίας Πατάτας (BOGK).
Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πατάτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χώρα με τεράστια κατανάλωση.
“Αρκετοί εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι επεξεργασμένης πατάτας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BOGK Χορστ-Πέτερ Κάρος.
“Πολύτιμα τρόφιμα πρέπει να χρησιμοποιούνται για ζωοτροφή, παραγωγή βιοαερίου ή να απορρίπτονται με άλλους τρόπους”, με αποτέλεσμα η βιομηχανία να χάνει εκατ. ευρώ.
Ο Κάρος είπε ότι η βιομηχανία επεξεργασίας πατάτας χρειάζεται τη βοήθεια της κυβέρνησης στο πλαίσιο του πρόγραμματος οικονομικής ανάκαμψης.
Αν και τα γερμανικά εστιατόρια έχουν ξανανοίξει, πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου αναμένεται να κηρύξουν πτώχευση ενώ η ζήτηση από μεγάλες εκδηλώσεις και εξαγωγές δεν αναμένεται να ανακάμψει γρήγορα, ανέφερε η BOGK.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Σύμβουλος του Πούτιν ζητά «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
Ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του Κρεμλίνου, ο Νικολάι Πατρούσεφ, δήλωσε σήμερα ότι θα.
Ζελένσκι: Έιμαστε έτοιμοι για συνομιλίες για την παύση των επιθέσεων κατά πολιτικών στόχων – Αναμένουμε απάντηση της Ρωσίας
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ουκρανία εμμένει στην πρότασή.
Η Κίνα υπόσχεται αντίποινα σε χώρες που θα συνεργαστούν με τις ΗΠΑ σε βάρος του Πεκίνου
Η Κίνα προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι θα προβεί σε αντίποινα κατά των χωρών που.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής του, Κλάους Σβαμπ – Ποιος θα τον διαδεχθεί
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ (Klaus Schwab) παραιτήθηκε από την θέση.