Ο. Γεροβασίλη προς ΝΔ: Μην ολιγωρείτε στη Δημόσια Υγεία. Δεν υπάρχει χρόνος

«Η κυβέρνηση έχει το περιθώριο να δράσει ενάρετα στο πεδίο της οικονομίας. Ενάρετα, στη δική μας γλώσσα, σημαίνει έγκαιρη, οριζόντια και δραστική ενίσχυση και προστασία όλων. Ανεξαιρέτως. Νεοφιλελεύθερες φαυλότητες δεν χωρούν». Αυτό σημείωσε η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη στο τηλεοπτικό κανάλι Ήπειρος TV1. «Όταν καταφεύγουν στην καραμέλα του λαϊκισμού σημαίνει ότι δεν διαθέτουν απαντήσεις για τα ερωτήματά μας που είναι και ερωτήματα του κάθε πολίτη!»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε επιτίθεται ούτε κάνει ανακωχή! Κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση πιέζοντας, ως οφείλει, για δύο απολύτως κρίσιμα θέματα: Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και την οικονομία» σημείωσε η κα Γεροβασίλη και κατήγγειλε πως αυτή τη στιγμή στο θέμα της Δημόσιας Υγείας η κυβέρνηση ολιγωρεί επικίνδυνα μη επενδύοντας μόνιμα και στρατηγικά σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Να θυμίσω ότι τον Φεβρουάριο και γνωρίζοντας την έλευση του κορωνοϊού η κυβέρνηση πάγωσε το διαγωνισμό που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη 1500 ιατρών και 3,000 παραϊατρικών. Ζητάμε τώρα την επανενεργοποίηση του διαγωνισμού από την κυβέρνηση η οποία, ως αντιπολίτευση, μας λοιδορούσε όταν εν καιρώ μνημονίων προσλαμβάναμε 19.500 υγειονομικό προσωπικό στηρίζοντας το ΕΣΥ. Την ίδια κυβέρνηση που έχει εξαγγείλει την πρόσληψη 1000 ιατρών ενώ αυτή τη στιγμή έχουν προσληφθεί περί τους 374. Και λέμε: δεν υπάρχει χρόνος! » είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη

Συμπλήρωσε οτι η κυβέρνηση ολιγωρεί μη παρέχοντας επαρκή ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα και μη ελέγχοντας με τεστ αυτούς τους ανθρώπους με κίνδυνο για την υγεία τους και κίνδυνο να εξελιχθούν νοσοκομεία σε υγειονομικές βόμβες και «διολισθαίνοντας επικινδύνως σε business as usual π.χ. με την αγορά ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ (+100% επάνω στην τιμή, ενώ μπορεί και οφείλει να επιτάξει κλίνες σε αυτή την κρίσιμη στιγμή εάν χρειαστεί ή τουλάχιστον να μη διπλασιάζει τόσο προκλητικά την τιμή: Από 800 ευρώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε στα 1600!»

Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη τα εξής: «Δεν θα είμαστε συναινετικοί. Θα είμαστε αυστηροί. Οι δε καραμέλες περί λαϊκισμού στις οποίες κατέφυγε ο κ. Πέτσας, μόνον την κυβέρνηση εκθέτουν. Ειδικά εφ’ όσον δεν απαντά στα ερωτήματά μας που είναι ερωτήματα όλων των πολιτών. Δεν ρωτάμε μόνο για τα νοσήλια στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Ρωτάμε ποια είναι η στρατηγική, συνολική στήριξη του ΕΣΥ (φυσικά συμπεριλαμβανομένων και τέτοιου τύπου ανεξήγητων επιλογών δαπάνης). Ρωτάμε λοιπόν ποιος είναι ο κεντρικός σχεδιασμός; Προβλέπεται η συμπερίληψη α βάθμιων μονάδων υγείας; Τι γίνεται με τα διαγνωστικά τεστ για τους εργαζόμενους στην υγεία όπου ζητούν απελπισμένα ενίσχυση και βοήθεια; Γιατί αλήθεια αμύνεται η κυβέρνηση; Όπως επισημαίνουμε τα θετικά βήματα που έχουν γίνει έτσι έχουμε χρέος να επισημαίνουμε τις όποιες παλινωδίες, ελλείψεις και ολιγωρίες»

Στο θέμα της οικονομίας που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αφορά και τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις και τις θέσεις εργασίας, η κα Γεροβασίλη είπε πως η κυβέρνηση ακροβατεί πολύ επικίνδυνα ανάμεσα:

α. σε μία ατολμία αν και είναι θετική η αναστολή υποχρεώσεων επιχειρήσεων η κυβέρνηση διστάζει να προβεί σε γενναία ένεση ρευστότητας και εγγυοδοτικών εργαλείων, δεν ρίχνει ζεστό χρήμα στην αγορά αυτή τη στιγμή που το έχει ανάγκη, ώστε επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να σταθούν όρθιοι. Και επιδεικνύει ατολμία παρά την άρση των δημοσιονομικών περιορισμών από την Ε.Ε. και την ύπαρξη του μαξιλαριού των 37 δισ ευρώ που κληροδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν δράσουν τώρα με γενναιότητα και οριζόντια για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή η κρίση, κατόπιν θα είναι πολύ αργά. Δεν πρέπει να οδηγηθούμε ξανά σε φαύλο κύκλο περιοριστικών μέτρων.

β. και σε μία νεοφιλελεύθερη επιθετικότητα Μόνο ως τέτοια μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ΠΝΠ του κ. Βρούτση που δίνει το περιθώριο, απολύσεων, ελαστικών σχέσεων εργασίας με εκ περιτροπής εργασία και περικοπή μισθών κατά 50%. βεβαίως και ορθώς επιχειρήσεις που ανέστειλαν λειτουργία τους με κρατική παρέμβαση πρέπει να στηριχτούν. Το ίδιο όμως και οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση με αυτές τις αποφάσεις επιλέγει να δημιουργήσει μία νέα γενιά ανέργων και φτωχών. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε την επιστροφή στην φτωχοποίηση, ούτε την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, ούτε τη δημιουργία στρατιάς ανέργων. Το κράτος οφείλει να καλύψει οριζόντια την κοινωνία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα