Ο Ερντογάν θέλει «ατύχημα» με την Ελλάδα

Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκονται Ένοπλες Δυνάμεις και πολιτική ηγεσία, απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα σε Έβρο και Αιγαίο, έπειτα από μία σειρά δολοφονικών ενεργειών, όπως τα τουρκικά πυρά σε τζιπ του Στρατού Ξηράς και ο εμβολισμός σκάφους του Λιμενικού Σώματος από ακταιοφυλακίδα της τουρκικής ακτοφυλακής.

Γράφει ο Νίκος Κοσμόπουλος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ξεκινήσει την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου, με στόχο την προσπάθεια προσωρινής αποσταθεροποίησης με επίκεντρο την Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα ασφυξίας στην διεθνή κοινότητα και κυρίως στην Ευρώπη, μέσω των καταυλισμών που στήνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επιστρατεύοντας εκατοντάδες πράκτορες της ΜΙΤ  που πρωτοστατούν στα επεισόδια στον Έβρο, ενώ ταλαιπωρεί και κακοποιεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μετατρέποντας τους σε μοχλό πίεσης, έως ότου καταφέρει να γίνουν πράξη οι γεωπολιτικές του επιδιώξεις.

Δεδομένων των παραπάνω, ο Ερντογάν φαίνεται να ετοιμάζεται για τη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή ευρύτερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών πηγών, ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στο μεταίχμιο ως προς την χρονική συγκυρία που θα επιλέξει για την πρόκληση του θερμού επεισοδίου, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά πολεμικά μέτωπα που έχει ανοίξει, αλλά και εσωτερικά ζητήματα, όπως η έξαρση της επιδημίας του Κορωνοϊού που παρότι η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ελάχιστα κρούσματα, φαίνεται ήδη να μετρά νεκρούς.

Ο “σουλτάνος” πέραν των υπαρκτών προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει, θέλει να αιφνιδιάσει την Ελλάδα. Όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες διαρκώς ενημερώνονται και βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα, με όλες τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά και των Ειδικών Δυνάμεων να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ μέσω των συσκέψεων στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, εξετάζονται καθημερινώς όλα τα σενάρια. Επί του προκειμένου υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με την ένταση το είδος της όποιας τυχόν επίθεσης δεχθεί η χώρα μας από την Τουρκία.

 

 

 

Σχετικά Νέα