

Περίπου 280.000 πολίτες έχουν μέχρι σήμερα εγγραφεί μέσα στο 2023, για επαγγελματική θητεία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, όπως δήλωσε σήμερα, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Επισκεπτόμενος τη Ρωσική Άπω Ανατολή ο ίδιος είπε, ότι συναντήθηκε με ντόπιους αξιωματούχους προκειμένου να συνεργαστούν στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
“Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, από την 1η Ιανουαρίου του 2023, περίπου 280.000 πολίτες έγιναν δεκτοί στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων επί τη βάσει της υπογραφής συμβολαίων”, μέσα σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και έφεδροι μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Μεντβέντεφ.
Την προηγούμενη χρονιά, η Ρωσία ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την αύξηση του αριθμού του μάχιμου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεών της κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 30% στο 1,5 εκατομμύρια μέλη.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τις βαριές, αλλά μη ανακοινώσιμες ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.
Σχετικά Νέα
Οι επικεφαλής της ΕΕ στην κηδεία του Πάπα
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυματίζουν μεσίστιες, ως ένδειξη πένθους για την αποδημία του.
«Αστακός» το Βατικανό για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη πενθήμερου πένθους για το θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου..
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.