

Η Norges Bank μείωσε στο μηδέν το βασικό της επιτόκιο σήμερα, καθώς η οικονομία της χώρας συνεχίζει να γνωρίζει μεγάλες πιέσεις από την κρίση του νέου κορωνοϊού και την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.
Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα μείωσε το επιτόκιο των καταθέσεων κατά 25 μονάδες βάσης στο 0%, που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό. Μόνο δύο από τους 21 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg είχαν προβλέψει την κίνηση αυτή.
Οι υπόλοιποι εκτιμούσαν ότι η τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ έδειξε ότι δεν επιθυμεί να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια.
«Η δραστηριότητα στην οικονομία έχει υποχωρήσει απότομα ως αποτέλεσμα της πανδημίας» αναφέρει. «Η επιβράδυνση εντείνεται περαιτέρω από τον σοβαρό αντίκτυπο της πανδημίας στις γειτονικές χώρες και τη ραγδαία μείωση των τιμών του πετρελαίου».
Η κεντρική τράπεζα είχε λάβει πρωτοφανή μέτρα από τον Μάρτιο, μειώνοντας κατά 125 μονάδες βάσης το βασικό της επιτόκιο σε δύο έκτακτες συνεδριάσεις και προσθέτοντας φθηνά τραπεζικά δάνεια και συναλλαγματικές παρεμβάσεις στο οπλοστάσιό της.
Σχετικά Νέα
Ο κόσμος δεν θέλει να περιμένει μέχρι τις 8 Μαΐου για ολιγοήμερη κατάπαυση του πυρός, λέει ο Ζελένσκι
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ο κόσμος δεν θέλει να περιμένει.
Βατικανό: Οι κανόνες, η παράδοση και οι απαγορεύσεις του Κονκλαβίου
H τελετή έναρξης του Κονκλαβίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα τις 7ης Μαΐου και.
Μακρόν: Τις επόμενες 8-10 ημέρες θα εντείνουμε την πίεση στη Ρωσία
«Τις επόμενες 8-10 ημέρες θα εντείνουμε την πίεση στη Ρωσία», δήλωσε σήμερα ο γάλλος.
Ρούμπιο σε Λαβρόφ: Καιρός να τελειώσει ο “παράλογος πόλεμος” στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ότι.