

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει την παροχή φυσικού αερίου στην ΕΕ μέσω του αγωγού Nord Stream 1 για αόριστο χρονικό διάστημα λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών.
Ο αγωγός επρόκειτο να επαναλειτουργήσει στις 3 Σεπτεμβρίου μετά από επισκευές στη μοναδική τουρμπίνα λειτουργίας του.
Σύμφωνα με το RIA NOVOSTI, η Gazprom έλαβε μια προειδοποίηση από τη Rostekhnadzor για μια δυσλειτουργία της τουρμπίνας στον αγωγό Nord Stream και κατά συνέπεια έχει σταματήσει εντελώς η λειτουργία της μέχρι να διορθωθεί, ανέφερε η εταιρεία.
Εκπρόσωπος της εταιρείας έστειλε επιστολή στη Siemens σχετικά με προβλήματα στον κινητήρα και την ανάγκη επίλυσής τους.
Από την Τετάρτη 31 Αυγούστου, η Gazprom ανέστειλε τις παραδόσεις μέσω του αγωγού για τρεις ημέρες. Όπως εξήγησε η εταιρεία, αυτό οφείλεται σε συντήρηση ρουτίνας στη μοναδική λειτουργική μονάδα συμπιεστή αερίου (GCU) του σταθμού συμπίεσης Portovaya (CS).
Ο Nord Stream, η κύρια οδός για τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη, λειτουργεί με περιορισμούς από τα μέσα Ιουνίου και λειτουργεί μόνο με το 20% της ημερήσιας χωρητικότητάς των 170 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως από τα τέλη Ιουλίου.
Η Μόσχα τόνισε ότι η μείωση των προμηθειών οφείλεται αποκλειστικά στις κυρώσεις, οι οποίες προκάλεσαν προβλήματα στη συντήρηση και επισκευή των μονάδων άντλησης αερίου της Siemens.
Σχετικά Νέα
Θρίλερ στη Λάρισα: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της
Νεκρή μέσα στο σπίτι της στο κέντρο της Λάρισας, βρέθηκε μία γυναίκα το απόγευμα.
Live η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Κρήτης του ΠΑΣΟΚ
Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το Ηράκλειο η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα.
Εκλογές στην Αλβανία: Στις κάλπες σήμερα, Κυριακή οι πολίτες – Ο πρωθυπουργός Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή (11/5) οι Αλβανοί για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες.
Live η ομιλία του Στ. Κασσελάκη στο πρώτο συνέδριο «Κίνημα Δημοκρατίας»
Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το Περιστέρι, η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, Προέδρου.