

Ένα τρένο συγκρούστηκε με λεωφορείο στο Λάγκος της Νιγηρίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να σκοτωθούν και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια στάση λεωφορείου στον άξονα Ικέτζα του Λάγκος, μιας πόλης περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο οδηγός του λεωφορείου αγνόησε το απαγορευτικό σήμα και επιχείρησε να περάσει τις γραμμές ενώ ερχόταν το τρένο.
«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι έξι υπέκυψαν αργότερα στο νοσοκομείο», ανέφερε ο κυβερνήτης του Λάγκος, Μπαμπατζίντε Σάνου-όλου. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 74.
Ένας φύλακας ασφαλείας, ο Ουμπόνγκ Οκόν, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. «Βγήκα έξω και άνοιξα την πύλη, τότε είδα το τρένο και το λεωφορείο. Κοίταξα μέσα στο λεωφορείο, υπήρχαν πολλοί επιβάτες, τραυματίες, αίμα παντού. Άρχισα να βοηθάω τον κόσμο που ήταν μέσα να βγει από το λεωφορείο», είπε.
Τα μποτιλιαρίσματα είναι πολύ συνηθισμένα στο Λάγκος, όπου οι περισσότεροι οδηγούν χωρίς να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας. Πολλοί δρόμοι στη Νιγηρία είναι κακοσυντηρημένοι, γεμάτοι με λακκούβες, ένα γεγονός που οδηγεί σε ατυχήματα από τα οποία σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα, ο οποίος πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου, λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα πάσχει από καρκίνο του οισοφάγου σε.
Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα του υπουργού Υγείας αποχωρεί από την κυβέρνηση
Το αλβανικό κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς», του οποίου ηγείται ο υπουργός Υγείας στη.
Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.