Νευρικότητα με μικτά πρόσημα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Νευρικότητα και σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να βρει κατεύθυνση εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων τις οποίες προκαλεί το trading τίτλων και τα αρνητικά μηνύματα από τις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,23% στις 857,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.123,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,96% στις 748,18 μονάδες.

Η αγορά θα αναμένει να ξεκαθαρίσει τόσο το δημοσιονομικό και τραπεζικό τοπίο πριν αποφασίσει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία ή να αναδιπλωθεί. Η συγκυρία μάλιστα αυτή έρχεται σε μια περίοδο που ήδη οι περισσότεροι τίτλοι του ΧΑ, ειδικά αυτοί της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, δείχνουν έντονα σημάδια κόπωσης, με το σενάριο της δοκιμασίας των 900 μονάδων να αναβάλλεται προς το παρόν και εκείνο της συσσώρευσης να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες.

Στο ταμπλό τώρα, η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ για τις προσφυγές οδηγεί τη μετοχή της Λάμδα στο +2,86%, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς και Alpha Bank. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Σαράντης και Coca Cola.

Στον αντίποδα, τελευταία μέρα σήμερα για τη Δημόσια Πρόταση του Τιτάνα και η μετοχή διορθώνει κατά 2,40%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Cenergy, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, Jumbo, Aegean και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής.

 

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα