

Ο ηγέτης της συντηρητικής παράταξης της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον έλαβε πράσινο φως από το κοινοβούλιο σήμερα και αναδείχθηκε και τυπικά νέος πρωθυπουργός της Σουηδίας, επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφίας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η νέα κυβέρνησή του θα παρουσιαστεί αύριο Τρίτη και θα ορκιστεί από τον βασιλιά Κάρολο Ιστ΄ Γουσταύο.
Οι Μετριοπαθείς θα σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους και θα συνεργαστούν στενά, αν και ανεπίσημα, με το ακροδεξιό λαϊκιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, που προέκυψε από το νεοναζιστικό κίνημα.
Το δεξιό στρατόπεδο των Μετριοπαθών του Κρίστερσον και των Σουηδών Δημοκρατών εξασφάλισε οριακή πλειοψηφία —τις 176 από τις 349 έδρες της σουηδικής εθνικής αντιπροσωπείας— στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Κρίστερσον θα διαδεχθεί την Εύα Μαγκνταλένα Άντερσον, τερματίζοντας οκτώ χρόνια διακυβέρνησης της Σουηδίας από τους Σοσιαλδημοκράτες.
Σχετικά Νέα
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Το Αζερμπαϊτζάν να σεβαστεί το δικαίωμα των κατοίκων να επιστρέψουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Η ομάδα των Ηνωμένων Εθνών που επισκέφθηκε την Κυριακή το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν διαπίστωσε.
Τι απαντούν οι Ουκρανοί στους χλευασμούς του Έλον Μασκ για τον Ζελένσκι
Με το…ίδιο νόμισμα πληρώνει το Ουκρανικό κοινοβούλιο, την χλευαστική ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, για.
Ισραήλ: Συνελήφθη ο Μεξικανός συγγραφέας Αντρές Ροεμέρ που κατηγορείται για δεκάδες βιασμούς
Συνελήφθη στο Ισραήλ και θα εκδοθεί στο Μεξικό ο συγγραφέας και πρώην διπλωμάτης Αντρές.
Για τις 6 Μαΐου ορίστηκε η δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ
Η ποινική δίκη του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ ορίστηκε για τις 6 Μαΐου, ανακοίνωσε.