

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα, από το Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο έως την Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ
Στην εμπρηστική του ρητορική επιστρέφει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ύστερα από την επίθεση φιλίας στη Δύση. Απορρίπτοντας την κριτική που του ασκήθηκε για τις δηλώσεις του περί διαδηλωτών φοιτητών και ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στράφηκε κατά Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν.
Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο ανέβασε πολύ τους τόνους λέγοντας το εξής: «Δεν ντρέπεστε για όσα συνέβησαν μετά τις εκλογές;».
Αυτή τη φορά, σε νέα ομιλία του υποστήριξε πως πολλοί λειτουργούν εναντίον της Τουρκίας, προσπαθώντας να «βάλουν τρικλοποδιά» όσον αφορά πολλά ζητήματα, από το Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο έως την Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Την ίδια ώρα, προκλητική τουρκική άσκηση λαμβάνει χώρα στην άλλη πλευρά του Έβρου, δηλαδή στην Ανατολική Θράκη με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας να δίνει εικόνες στην δημοσιότητα. Η άσκηση λαμβάνει χώρα στο σημείο « Σαράντα Εκκλησίες».
Εκεί, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν άσκηση κατά την οποία διέσχισαν το ποτάμι που υπάρχει εκεί με συμμετοχή πεζοναυτών και χρήση πλωτών γεφυρών.
Η άσκηση αυτή λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο εντούτοις το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας επέλεξε να δημοσιοποιήσεις σχετικό οπτικό υλικό της.
Την ίδια ώρα, τρίτη τουρκική πρόκληση έρχεται από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ ο οποίος έκανε λόγο για ύπαρξη δύο ίσων κρατών στην Κύπρο αλλά και παραμονή του τουρκικού στρατού στο νησί, αφού όπως είπε, αυτό φέρνει την ειρήνη στο νησί.
Σχετικά Νέα
Σύνοδος ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ: Στην Αττάλεια ο Γ. Γεραπετρίτης -Η ατζέντα
Η τουρκική πόλη Αττάλεια φιλοξενεί αυτές τις ημέρες την άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών.
Δημοσκόπηση Real polls: Πρώτη με άνεση η ΝΔ – Κοντά στο 20% η Πλεύση Ελευθερίας
Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 1.723 πολιτών ηλικίας 17 ετών και άνω από.
Τραμπ: Με Tesla Cybertruck και μαχητικά αεροσκάφη η υποδοχή του στο Κατάρ
Η μία υποδοχή είναι εντυπωσιακότερη από την άλλη, στην επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή..
Δώδεκα ερωταπαντήσεις για τον ΝΟΚ – Οι αλλαγές που προκύπτουν με τη νέα τροπολογία
Σε μια κρίσιμη νομοθετική παρέμβαση προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο την.