Νέες πιέσεις στη Wall Street: «Βαρίδι» η τεχνολογία

Mε το «αριστερό» ξεκίνησε η «κουτσουρεμένη» εβδομάδα στην Wall Street, καθώς τα ταμπλό «κοκκίνησαν» εκ νέου την Τρίτη εν μέσω επενδυτικές αγωνίας για τα επικείμενα πρακτικά της Fed που θα δουν το «φως» της δημοσιότητας την Τετάρτη και θα δώσουν σαφέστερες ενδείξεις για το χρονοδιάγραμμα της περικοπής των επιτοκίων, σε συνδυασμό με την τεχνολογία που αποτέλεσε «βαρίδι» στη σημερινή συνεδρίαση και αιχμή του δόρατος την Nvidia (-4,3% για την μετοχή της), εν όψει της δημοσιοποίησης των οικονομικών της μεγεθών μετά το «καμπανάκι».

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,17% στις 38.563 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,60% στις 4.975 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 0,92% στις 15.630 μονάδες, ενώ συγκρατημένες απώλειες παρουσίασαν και οι μετοχές των Amazon, Microsoft και Meta. Μέχρι στιγμής φέτος, ο κλάδος της τεχνολογίας έχει ενισχυθεί 5,2%, όντας ο τρίτος μεγαλύτερος κερδισμένος τομέας στην ευρύτερη αγορά, πίσω μόνο από τις υπηρεσίες επικοινωνίας και την υγειονομική περίθαλψη. Η Nvidia συνεχίζει να υπεραποδίδει, με την μετοχή της να εκτινάσσεται πάνω από 37% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ οι «σύντροφοί» της στις «Magnificent 7» Meta και η Amazon έχουν κερδίσει περίπου 32% και 9%, αντίστοιχα.

Πάντως, οι traders έχουν μια πολυάσχολη ημέρα με τις επιχειρηματικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα, έκλεισε το μεγαλύτερο τραπεζικό deal των της χρονιάς μεταξύ των Capital One και Discover, στα 35,3 δισ. δολάρια. Παράλληλα, η Walmart πέτυχε ένα ισχυρό τρίμηνο κερδοφορίας ενώ ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία κατασκευής τηλεοράσεων Vizio («άλμα» 12,6% για τη μετοχή της) για 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 11,50 δολάρια ανά μετοχή, ενώ η μετοχή του γίγαντα του λιανεμπορίου έκανε ράλι 3,23% αφού ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες της αγοράς για τριμηνιαία κέρδη και έσοδα, τροφοδοτούμενα από τη διψήφια αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων μέσω online shopping.

Εμπορεύματα
Απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο την Τρίτη εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για τη Μέση Ανατολή καθώς οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης συνεχίζουν να επιτίθενται σε φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 1,3%, στα 78,18 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο του Απριλίου έκλεισε στα 77,04 δολάρια το βαρέλι. Το αργό Brent παράδοσης Απριλίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, διολίσθησε 1,5%, φθάνοντας στα 82,34 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, η βενζίνη παράδοσης Μαρτίου, κατρακύλησε 2,5% για να τερματίσει στα 2,2774 δολάρια ανά γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαρτίου απώλεσε 2,7% για να διαμορφωθεί στα 2,7315 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Μαρτίου αποδυναμώθηκε 2,1% και διαμορφώθηκε στα 1,5760 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν σε υψηλό άνω των 7 ημερών την Τρίτη κάνοντας το «πράσινο 4 στα 4», καθώς το δολάριο υποχώρησε, ενώ τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στη δημοσιοποίηση των τελευταίων πρακτικών της συνεδρίασης FOMC της Fed των ΗΠΑ για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τις επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 0,8% και έκλεισε στα 2.039,8 δολ. ανά ουγγιά. Ο χρυσός spot κερδίζει 0,5% στα 2.027,19 δολ. ανά ουγγιά. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 23,12 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα έκανε ράλι 1,1% στα 907,99 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο εκτινάχθηκε 2,4% στα 976,46 δολάρια.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα