Νέες διαδηλώσεις κατά του Πούτιν στην Ανατολική Ρωσία

Νέα μεγάλη διαδήλωση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε χώρα στη πόλη Χαμπαροφσκ στη Ρωσική Άπω Ανατολή με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη του κυβερνήτη της περιοχής, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περίπου 50.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην διαδήλωση στην πόλη που βρίσκεται 3.800 μίλια ανατολικά της Μόσχας.

Η αρχή έγινε όταν ένα δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε την προφυλάκιση του κυβερνήτη της περιφέρειας του Χαμπάροφσκ Σεργκέι Φουργκάλ ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στην διοργάνωση δολοφονιών επιχειρηματιών την περίοδο 2004-2005.

Ο Φουργκάλ αρνήθηκε κατηγορηματικά και πλήρως την ενοχή του, ενώ ο δικηγόρος του Μπορίς Κοζεμιάκιν δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση για την προφυλάκιση του έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Φουργκάλ, υπόψιν, είναι μέλος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας και έγινε κυβερνήτης το 2018, όταν στις περιφερειακές εκλογές νίκησε τον υποψήφιο του κυβερνητικού κόμματος συγκεντρώνοντας το 70% των ψήφων. Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας, του οποίου ηγείται ο Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, υποστηρίζει τον Πούτιν, παρότι η νίκη του Φουργκάλ στις τότε περιφερειακές εκλογές είχε θεωρηθεί η απαρχή της αμφισβήτησης του κυβερνώντος κόμματος στις περιφέρειες.

Η σύλληψη μοιάζει να πυροδοτεί τους φόβους για ένα αυξανόμενο κύμα διώξεων που ξεκίνησε μετά την έγκριση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων κατά την διάρκεια της πρόσφατης πανεθνικής ψηφοφορίας, η οποία δίνει την δυνατότητα στον Πούτιν να επανεκλεγεί και να παραμείνει στο Κρεμλίνο έως το 2036.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα