Νέα Ζηλανδία: Αναγνωρίστηκαν και τα 50 θύματα της επίθεσης – Απαγορεύτηκε η πώληση όπλων

Η αναγνώριση θα επιτρέψει στους οικείους τους να παραλάβουν τα πτώματα και να προχωρήσουν στην ταφή τους
Η νεοζηλανδή πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρντερν, ανακοίνωσε την απαγόρευση των πωλήσεων τουφεκιών εφόδου και ημιαυτόματων τουφεκιών
Ολοκληρώθηκε σήμερα η αναγνώριση και των 50 θυμάτων της επίθεσης σε σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει στους οικείους τους να παραλάβουν τα πτώματα και να προχωρήσουν στην ταφή τους.

Ο επικεφαλής της νεοζηλανδικής αστυνομίας, Μάικ Μπους, τόνισε πως «μπορώ να ανακοινώσω ότι πριν από λίγα λεπτά, η διαδικασία αναγνώρισης του συνόλου των 50 θυμάτων ολοκληρώθηκε και όλες οι οικογένειες ειδοποιήθηκαν», κάνοντας λόγο περί μιας «καμπής σε αυτή τη διαδικασία».

Οι αρχές απαγορεύουν τις πωλήσεις όλων των τουφεκιών εφόδου και των ημιαυτόματων όπλων

Παράλληλα, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές προχωρούν στην απαγόρευση των πωλήσεων τουφεκιών εφόδου και ημιαυτόματων τουφεκιών.

«Ανακοινώνω ότι η Νέα Ζηλανδία θα απαγορεύσει (να πωλούνται) όλα τα ημιαυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου. Θα απαγορεύσουμε επίσης τα τουφέκια εφόδου», δήλωσε η Άρντερν, διευκρινίζοντας πως θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα για να αποτραπεί το να σπεύσουν κάποιοι να αγοράσουν τέτοια όπλα πριν επικυρωθεί νέα νομοθεσία.

Επίσης, ανακοίνωσε την απαγόρευση της πώλησης γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και όλων των αξεσουάρ που επιτρέπουν τη μετατροπή ημιαυτομάτων σε αυτόματα όπλα. «Για να συνοψίσουμε, κάθε ημιαυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής θα απαγορευτεί σε αυτή τη χώρα», κατέληξε.

 

πηγές    ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Σχετικά Νέα