Νέα πίεση στο ΕΣΥ – Στη μάχη ξανά τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Το Υπουργείο Υγείας, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία και η Μαγνησία επέκτεινε τη συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, καθώς το νέο διογκούμενο κύμα της πανδημίας πιέζει ασφυκτικά το ΕΣΥ.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν, μαζί με το προσωπικό τους, για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19:

  • Διακόσιες (200) κλίνες από Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ανώνυμη Εταιρία, στη Θεσσαλονίκη.
  • Είκοσι (20) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο.
  • Τριάντα (30) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Επιπροσθέτως για non Covid ασθενείς, οι παρακάτω κλινικές διαθέτουν:

  • Η ιδιωτική κλινική στο Βόλο, δέκα (10) κλίνες και δυο (2) κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
  • Η ιδιωτική κλινική στη Λάρισα, τριάντα (30) κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά και τέσσερις (4) κλίνες ΜΕΘ.

Να σημειωθεί ότι ενδεικτικό της πίεσης που ασκείται ειδικά σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, είναι και τα χθεσινά επιδημιολογικά δεδομένα που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ. Από τα 3.643 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα μας, τα 661 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη με το 1,1 εκατ. κατοίκων, όταν στην Αττική των 4 εκατ. κατοίκων εντοπίστηκαν 599 περιστατικά της νόσου. Αντιστοίχως σε Λάρισα και Μαγνησία καταγράφηκαν 246 και 148 κρούσματα.

Επίσης, χθες το πρωί στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονταν 910 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων οι 137 σε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου η πληρότητα αγγίζει το 100%. Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στη Θεσσαλία, όπου σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, χθες το μεσημέρι ήταν καλυμμένες και οι 39 κλίνες εντατικής COVID που διαθέτει.

Υπογρραμμίζεται ότι στα νοσοκομεία της επικράτειας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι 392 ασθενείς με COVID-19, ενώ χθες καταγράφηκαν και 295 εισαγωγές ατόμων που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό. Οι νέοι θάνατοι ασθενών ήταν χθες 55.

Επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Επιπλέον, κορυφώνεται η διάσταση απόψεων μεταξύ επιστημόνων και κυβέρνησης για το κατά πόσο θα έπρεπε ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό να γίνει υποχρεωτικός και σε άλλες ομάδες πληθυσμού όπως επαγγελματικές ομάδες, που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο ή ηλικιακές ομάδες με προτεραιότητα αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο, δηλαδή τους ηλικιωμένους.

Παρότι η κυβέρνηση διά στόματος του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη έχει δηλώσει ότι στο σημείο που βρισκόμαστε δεν πρόκειται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για άλλες κατηγορίες ατόμων πλην των υγειονομικών και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας -ότι δηλαδή ισχύει μέχρι σήμερα- ωστόσο, η εγχώρια επιστημονική κοινότητα εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για το γεγονός ότι βράζει η πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο να ξεπερνά την Αθήνα σε κρούσματα, τους διασωληνωμένους να βρίσκονται μια ανάσα από τους 400 και τους νεκρούς να ξεπερνούν για άλλο ένα 24ωρο τους 50.

Παράλληλα, η διενέργεια λιγότερων τεστ (λόγω της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου) εκτίναξε τον δείκτη θετικότητας στο 5,89%, σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το όριο συναγερμού του 4%.

Μετά τη δυσμενή τροπή της επιδημιολογικής πορείας και με το 5ο κύμα της πανδημίας προ των πυλών, ο ένας μετά τον άλλον οι ειδικοί διατυπώνουν αντίθετη άποψη, από αυτή στην οποία εμμένει η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως εάν δεν καταστεί ο εμβολιασμός υποχρεωτικός για κάποιες ομάδες πληθυσμού ώστε να ανέβει το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης θα βρεθούμε θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Ενδεικτική ως προς τα παραπάνω, είναι η αναφορά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ του Νίκου Καπραβέλου, διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» -όπου κατέγραψε ρεκόρ εισαγωγών 4ου κύματος, το 96% των διασωληνωμένων ασθενών παραμένουν ανεμβολίαστοι υπόψιν- και η οποία είχε χθες το πρωί 100% πληρότητα. Οπως ανέφερε, «λύση είναι η μείωση αναγκών με αύξηση της υποχρεωτικότητας. Δεν έχουμε άλλο τρόπο, πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούμε, δεν είναι ατομική υποχρέωση, καταρρέει ένα σύστημα υγείας. Δεν είναι λύση να κλείσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα».

Ο Νίκος Καπραβέλος εξηγεί ότι δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι που δίνουν τη μάχη τους διασωληνωμένοι στη Μονάδα αλλά και άνθρωποι ηλικίας 44 ετών ή 48 ετών ή 50 ετών χρονών και πολλοί απ’ αυτούς αρνιόντουσαν την ύπαρξη του κορονοϊού και της πανδημίας ενώ φυσικά έχουν αρνηθεί και να εμβολιαστούν. Την ώρα που το νοσοκομείο Παπανικολάου στενάζει από τις εισαγωγές και «πρόσκαιρες» ΜΕΘ δημιουργούνται στα χειρουργεία και σε αίθουσες ανάνηψης, οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα μένουν γι άλλη μια φορά στη σκιά της πανδημίας με τον Νίκο Καπραβέλο να διερωτάται τι θα απογίνουν όλοι οι ασθενείς με κορονοϊό αλλά και τα non covid περιστατικά αν μια μέρα γενικής εφημερίας, το νοσοκομείο ανακοινώσει πως… κλείνει λόγω πληρότητας.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Παπανικολάου θεωρεί ότι είναι μονόδρομος η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για ηλικίες πάνω από 55 ή 60 ετών και σε ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω επαφής με το κοινό στην εργασία και θυμίζει ότι κι άλλες χώρες έχουν ακολουθήσει αυτή την επιλογή όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιταλία, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός πως γι ακόμα μια φορά κάτω από τόση πίεση το ΕΣΥ γίνεται μονοθεματικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους που πάσχουν από καρδιαγγειακά, καρκίνους, ρευματικά νοσήματα κι άλλες παθήσεις κι έχουν ανάγκη περίθαλψης.

Μαζί του -για την επέκταση του εμβολιασμού- συντάσσεται και ο καθηγητής αναλυτικής χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης βλέποντας το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής να έχει καταγράψει αύξηση 93% μέσα σε ένα μήνα και προβλέποντας ότι θα ξεπεράσουμε τα 4.000 κρούσματα σε κυλιόμενο μέσο όρο εβδομάδας, γεγονός που σημαίνει ότι σε μεμονωμένα εικοσιτετράωρα μπορεί να φτάσουμε και πάνω από τα 5.000 κρούσματα, όπως έχει ήδη προβλέψει για τον Νοέμβριο και ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάσουμε τους άνω των 80, ένα 30% αυτών είναι ανεμβολίαστοι, ανέφερε χαρακτηριστικά νωρίτερα σήμερα και ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα ο ίδιος πρότεινε να εντοπιστούν με τα στοιχεία τους και να σταλούν στα σπίτια τους γιατροί ώστε να συζητήσουν μαζί τους και να δουν τι τους έχει κάνει να μην εμβολιαστούν. «Εάν σαν κοινωνία θέλουμε να μην χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να τους εμβολιάσουμε», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης προέταξε την ανάγκη όλοι όσοι είναι άνω των 50 να πραγματοποιήσουν την τρίτη εμβολιαστική δόση. «Μετά από 7-8 μήνες είναι επίνοσοι», πρόσθεσε.

Επίσης και ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ πως θα πρέπει να γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

«Είναι αστείο σε ένα κατάστημα όλοι οι θαμώνες να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι να μπορούν να είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας τόνισε, πως θα σημειωθεί αύξηση κρουσμάτων ωστόσο δεν θέλησε να κάνει ακριβή πρόβλεψη, διότι όπως είπε, «χάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη» αν δεν επαληθευτεί.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το 75%.

Επίσης, στάθηκε στη σημασία της 3ης εμβολιαστικής δόσης, καθώς όπως είπε η χορήγηση της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για τη δική τους ασφάλεια», τόνισε.

Θεσσαλονίκη: Αριθμός ρεκόρ στα επείγοντα

Ειδικότερα, το αδιαχώρητο επικρατεί πλέον καθημερινά στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με εκατοντάδες πολίτες να προσέρχονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών του κορονοϊού αλλά και στα εξωτερικά ιατρεία για τις υπόλοιπες παθήσεις.

Επισημαίνεται ότι ο ρυθμός προσέλευσης των ασθενών είναι σταθερά αυξανόμενος με τους πολίτες να αναγκάζονται να περιμένουν ατελείωτες ώρες μέχρι να εξεταστούν. Οι υγειονομικοί αναφέρουν ότι πλέον η πίεση είναι αφόρητη, ανάλογη -αν όχι μεγαλύτερη- με αυτήν του περσινού Νοεμβρίου, καθώς από τη μια τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένα, ενώ από την άλλη υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη προσέλευση ασθενών με άλλες παθήσεις. Άλλωστε, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας τα νοσοκομεία είχαν γίνει «μονοθεματικά», ενώ δεν λειτουργούσαν τα εξωτερικά τους ιατρεία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΑΧΕΠΑ όπου στην εφημερία του νοσοκομείου που ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, πέρασαν από τα ΤΕΠ του covid 200 άτομα, αριθμός–ρεκόρ για το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες. Μάλιστα από αυτούς οι 179 διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, αν και τελικά για νοσηλεία εισήχθησαν οι 20. Εντούτοις, η αναμονή ήταν πολύ μεγάλη, καθώς, όπως εξηγούν υγειονομικοί, οι ασθενείς, πέρα από τα τεστ τα οποία κάνουν, πρέπει να υποβληθούν σε σειρά εξετάσεων.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στη Voria.gr πολίτης, ο οποίος κατέφυγε στα Tμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΑΧΕΠΑ για να εξεταστεί μαζί με τη σύζυγό του και τον μικρό τους γιο, όλοι τους θετικοί στον κορονοϊό, στο τμήμα επικρατούσε το αδιαχώρητο. Έφτασαν στο νοσοκομείο στις 4 μετά το μεσημέρι και μέχρι τις 9.30 το βράδυ είχε εξεταστεί μόνο η σύζυγός του, οπότε εξαντλημένοι από την αναμονή αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

«Αφενός η προσέλευση είναι μεγάλη, αφετέρου όλα τα νοσοκομεία είναι αποδυναμωμένα σε προσωπικό, καθώς συνολικά 750 εργαζόμενοι βγήκαν σε αναστολή. Και βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κάτι που θα αποσυμφόριζε πολύ τα νοσοκομεία από περιστατικά ασθενών που δεν χρειάζονται νοσηλεία», εξήγησε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του δ.σ. του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της ότι σταδιακά θα χρειαστεί να δοθούν κι άλλες κλίνες από την κοινή νοσηλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ρεκόρ τριετίας σημειώθηκε και στην τελευταία εφημερία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, από τα εκτός κορονοϊού ΤΕΠ του οποίου πέρασαν 1.200 ασθενείς, ενώ πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση και στο αντίστοιχο τμήμα covid.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκρατείου, Χρήστος Τζελέπης, τόνισε πως οι ρυθμοί προσέλευσης συνεχώς αυξάνονται και πρόσθεσε πως η αναμονή των ασθενών είναι τουλάχιστον τρεις με πέντε ώρες. Σε ό,τι αφορά μη περιστατικά Covid-19, σημείωσε πως, δυστυχώς, λόγω του φόβου του κορονοϊού πολλοί αναβάλλουν τις εξετάσεις τους, με αποτέλεσμα να φτάνουν στα νοσοκομεία σε βαριά κατάσταση και να χρειάζονται νοσηλεία.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού μετρώνται οι τιμές του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης στις τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Πιο αναλυτικά, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 27/10 και της Πέμπτης 28/10 είναι:

-Αυξημένη (+34%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 25/10 και της Τρίτης 26/10.

-Αυξημένη (+50%) σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 20/09 και Πέμπτης 21/09.

Στο “κόκκινο” η περιφέρεια – Γεμάτες οι ΜΕΘ

Στο «κόκκινο» επέστρεψαν χτες η Αρκαδία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα, τα Ιωάννινα και η Ζάκυνθος. Συγκεκριμένα στην Αχαΐα, είναι αυξημένο το ιικό φορτίο και γεμάτες οι ΜΕΘ, ενώ ο εν λόγω νομός συνεχίζει να καταγράφει υψηλά ρεκόρ, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει τριψήφιος. Επιβαρυμένη αντιστοίχως είναι η επιδημιολογική εικόνα και στη Ζάκυνθο με μεγάλη διασπορά να καταγράφεται στη σχολική κοινότητα, ενώ ασφυκτιούν και οι υγειονομικές μονάδες του νησιού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Προβληματίζει η κατάσταση στη Μαγνησία

Για την ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση στη Μαγνησία γίνεται λόγος σχεδόν καθημερινά, αφού σύμφωνα με το ertnews.gr, «καθημερινά υπάρχουν κοντά στα 200 κρούσματα την ημέρα, ενώ άνοιξε και τέταρτη κλινική Covid, αφού μονίμως τα οκτώ κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό είναι κατειλημμένα».

Λόγω της αρνητικής αυτής εξέλιξης, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα το υπουργείο υγείας υπέγραψε συμφωνία για τη συνεργασία με δύο κλινικές που θα περιθάλπουν ασθενείς με κορονοϊό και ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Λάρισα: Στο 1,6 ο δείκτης θετικότητας

Παρόμοια, άσχημη επιδημιολογική κατάσταση αντιμετωπίζει και ο νομός της Θεσσαλίας όπου ο πληθυσμός των εμβολιασμένων δεν ξεπερνά το 50% υπόψιν. Τα δε δημόσια νοσοκομεία στη Λάρισα είναι γεμάτα κυρίως ανεμβολίαστους πολίτες.

«Ήδη έχουν ενταχθεί ιδιωτικές κλίνες και αν χρειαστεί θα κληθούν και ιδιώτες γιατροί για να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Βασίλης Πινακάς, Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ αποκάλυψε ότι ο δείκτης θετικότητας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι 1,64 με 78 θετικά κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, όταν ο μέσος δείκτης της χώρας είναι 0,7, επισημαίνοντας ότι «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες».

Παροχή κινήτρων σε γιατρούς για την κάλυψη εφημεριών

Τούτων λεχθέντων, σημειώνεται ότι κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας με την οποία αυξάνονται οι ειδικότητες γιατρών ΕΣΥ που δύνανται -με πρόσθετη αποζημίωση- να μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη εφημεριών, λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών. Η μετακίνηση και οι αποζημιώσεις θα αφορούν στους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας, όχι μόνο αναισθησιολογίας, αλλά και παθολογίας και πνευμονολογίας-φυματιολογίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων οδηγών, το οποίο εισάγεται, προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, αυξάνονται οι ειδικότητες ιατρών κλάδου ΕΣΥ που δύνανται να μετακινούνται σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης ΥΠΕ και ιδιωτών ιατρών που δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη εφημεριών, λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Προβλέπεται μάλιστα ότι αποζημιώνονται, για χρονικό διάστημα έως την 31η.3.2022, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και καθ’ υπέρβαση της ανά βαθμό προβλεπόμενης ανώτατης μηνιαίας αποζημίωσης για ενεργό εφημεριακή απασχόληση, με το ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά εφημερία, οι ενεργές εφημερίες των ιατρών κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας αναισθησιολογίας, παθολογίας και πνευμονολογίας καθώς και των υπηρετούντων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ιατρών κλάδου ΕΣΥ, που πραγματοποιούνται καθ’ υπέρβαση του ανώτατου προβλεπόμενου ανά βαθμό και ζώνη αριθμού ενεργών εφημεριών, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκαλεί η διάδοση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα