ΝΔ για δηλώσεις Π. Νίκα: Κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή

Κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή σημειώνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια του θανάτου ενός εικονολήπτη κατά τη διάρκεια του εθίμου του σαϊτοπόλεμου στην πόλη της Καλαμάτας.

Παράλληλα, τονίζουν πως ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για τις αρχικές του δηλώσεις, σε συνέχεια ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του κ. Νίκα.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Νίκας είχε ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του, αναφέροντας ότι ο θάνατος του άτυχου εικονολήπτη είναι καμπή γι’ αυτό τον «θεσμό» και κατά συνέπεια δύσκολα θα συνεχιστεί το μέλλον, οργανωμένα.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι «ο θάνατος του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα ανέδειξε για άλλη μια φορά την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εθίμου το οποίο και πρέπει να καταργηθεί. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του συμπολίτη μας.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του, προερχόμενου από τη ΝΔ, δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, περί «DNA των Μεσσήνιων» δικαίως προκάλεσαν την αγανάκτηση σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Θα πρέπει να αποδοκιμαστούν και από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, εκτός κι αν το γεγονός ότι ο Π. Νίκας ήταν από τα στελέχη της ΝΔ που υπέγραψαν για να είναι υποψήφιος αρχηγός της, τον αναγκάζει να αντιμετωπίζει διαφορετικά το θέμα».

Σχετικά Νέα