

Τη διαφωνία του με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς, η οποία ανατρέπει την συνεδριακή απόφαση για τη συγκρότηση Λαϊκού Μετώπου, το οποίο, όπως ανέφερε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ήττα το καθεστώς Μητσοτάκη, εξέφρασε ο Νίκος Μπίστης.
Στην ανάρτησή του, ο Νίκος Μπίστης εξηγεί ότι μαζί με 25 συντρόφους αρνήθηκε να επικυρώσει μία στρατηγική που θεωρεί αδιέξοδη και μία συνδικαλιστική πρακτική που δεν αρμόζει στην Αριστερά.
Επέκρινε μάλιστα τη στάση του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση, για τους συμβιβασμούς που έκανε, προκειμένου να διασώσει την ενότητα του κόμματος, ενώ καταγγέλλει την υπερψήφιση της «τροπολογίας» Τσακαλώτου.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Μπίστη:
Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς ανατρέπει εκ βάθρων την συνεδριακή μας απόφαση για την συγκρότηση Λαϊκού Μετώπου ικανού να οδηγήσει σε ήττα το καθεστώς Μητσοτάκη.
Μαζί με 25 συντρόφους/ φισσες αρνήθηκα να δώσω ψήφο επικύρωσης μιας αδιέξοδης στρατηγικής και ψήφο ανοχής σε μια φτηνή συνδικαλιστική πρακτική που δεν αρμόζει σε όργανο κόμματος της Αριστεράς. Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης προχώρησε σε μεγάλους – και αχρείαστους ως απεδείχθη – συμβιβασμούς σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει την απόφαση για το Λαϊκό Μέτωπο και την ενότητα του κόμματος.
Όμως η «τροπολογία» Τσακαλώτου που υπερψηφίστηκε δεν αποτελεί τροπολογία αλλά την διαμετρικά αντίθετη πολιτική που υπήρχε στην αντι εισήγηση του Γραμματέα Γαβριηλ Σακελαρίδη.
Η νέα πλειοψηφία που κατήργησε την συνεδριακή απόφαση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για την πορεία του κόμματος . Εκφράζω την απεριόριστη εκτίμηση και αλληλεγγύη μου στον Αλέξη Χαρίτση.
Σχετικά Νέα
Π. Μαρινάκης: H Z. Κωνσταντοπούλου στέρησε από δύο γυναίκες την είσοδό στη Βουλή για να βάλει άτομα της αρεσκείας της
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παριστάνει την προστάτιδα της Δημοκρατίας και της ισότητας αλλά αλλοίωσε τη.
Ο Β. Κικίλιας στο λιμάνι του Πειραιά– Τι είπε για τις τιμές των ακτοπλοϊκών
Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη κίνηση που παρατηρείται στα λιμάνια της χώρας για.
-
Κατερίνα Μπατζελή: Ακραία απόφαση στην ιστορία του μεγάλου ΠΑΣΟΚ η διαγραφή μου για έναν χρόνο
Για «ακραία απόφαση» και για «φοβικότητα» που «συρρικνώνει και διχάζει» έκανε λόγο η Κατερίνα.
Πάσχα 2025: Πού θα περάσουν τις γιορτές οι πολιτικοί αρχηγοί
Εκτός των τειχών θα περάσουν το φετινό Πάσχα οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί, μετά από.