Ν. Δένδιας: Αν ηττηθεί, ο Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί

Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στις ευρωεκλογές θα είναι μεγάλη, εκτίμησε ο Νίκος Δένδιας και τόνισε ότι σε ήττα του κυβερνώντος κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί.

«Εκτιμώ ότι πράγματι η διαφορά θα είναι μεγάλη, όπως επιβεβαιώνεται και από την αλλαγή τακτικής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Να σας υπενθυμίσω ότι κ.Τσίπρας αποκαλούσε “ψήφο εμπιστοσύνης” τις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να τις υποβαθμίσει πριν λίγες ημέρες σε “δημοσκόπηση”.

Με τον τρόπο αυτό κατέστησε πασιφανή τον βάσιμο φόβο στο κυβερνητικό στρατόπεδο για ένα αποτέλεσμα- αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται από τη μεγάλη διαφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των μετρήσεων της κοινής γνώμης. Αλλά και τα μέτρα που χωρίς σχεδιασμό και δημοσιονομική πρόβλεψη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο και έφερε άρον-άρον στη Βουλή, δείχνουν επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελεί υπό πανικό, ενόψει του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, όπως και ενόψει των αποτελεσμάτων των εκλογών στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους», δήλωσε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξη στο ΑΠΕ.

«Από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης, σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα είναι δεύτερο το σημερινό κυβερνών κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ηττηθεί και ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί. Άλλωστε η χώρα και η εύθραυστη οικονομία της δεν αντέχουν μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο πέντε μηνών», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφορικά με τνις ευρωεκλογές.

Σε ερώτηση για τις παροχές της κυβέρνησης και το αν η ΝΔ διαφωνεί με αυτές ή με το timing, ο κ. Δένδιας απάντησε:

«Η ΝΔ δεν διαφωνεί με οποιοδήποτε μέτρο αποσκοπεί στο να μετριάσει τις συνέπειες εις βάρος των μεγάλων ομάδων του πληθυσμού από τα αχρείαστα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα όποια μέτρα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης στρατηγικής και όχι να νομοθετούνται αιφνιδίως ή να έρχονται στη Βουλή με μορφή τροπολογιών, λίγες μέρες πριν στηθούν οι κάλπες».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τη συζήτηση για την 7ήμερη εργασία, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του πενθημέρου για τους εργαζόμενους από μια μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως, σκόπιμα, προσπάθησε να καλλιεργήσει τη συγκεκριμένη εντύπωση το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόγνωση και δεν διστάζει να μετατρέψει την ημέρα σε νύχτα, για τις ανάγκες των προπαγανδιστικών του στόχων».

Σχετικά Νέα