Ν. Χαρδαλιάς: Σε οριακό σημείο Ίος και Μύκονος- «Όχι» ασυδοσία στην εστίαση

«Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο για να εφαρμόσουμε περιοριστικά μέτρα στην Ίο και τη Μύκονο», τόνισε σε συνέντευξή του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ωστόσο διεμήνυσε ότι δεν έχουν τιμωρητική διάθεση απέναντι σε νησιά ούτε στοχοποιούν περιοχές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι «Το βασικότερο είναι ότι δεν δαιμονοποιούμε καταστάσεις. Εμείς κάνουμε μία έκκληση, παρουσιάζουμε τα πραγματικά δεδομένα, υπάρχουν κάποιες περιοχές που έχουν υψηλότατο επιδημιολογικό φορτίο και κάνουμε έκκληση να τηρούν όλοι τα μέτρα».

Αναφερόμενος στη Μύκονο, σημείωσε ότι υπήρξε μία σταθεροποίηση των συρροών, ενώ μετά από 3-4 μέρες από τη λήψη των μέτρων οι συρροές παρέμεναν σταθερές και υπήρχε μία σταθεροποίηση του ιικού φορτίου. Ωστόσο, όπως γνωστοποίησε, αρχίζουν πάλι και βγαίνουν καινούριες συρροές. «Για την ώρα τις σταθεροποιούμε, από την άλλη όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε χωρίς να τηρούμε τα μέτρα να επανέλθουμε στο ίδιο καθεστώς», τόνισε.

Επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι η ασυδοσία, όχι στη Μύκονο, αλλά παντού, ενώ γνωστοποίησε ότι το 46% των κρουσμάτων εκεί αφορούσαν εργασιακές σχέσεις στους χώρους διασκέδασης, ψυχαγωγίας αλλά και τουριστικών επιχειρήσεων. «Όταν λειτουργεί αυτός σαν υπερμεταδότης, μεταδίδεται σε όλο το νησί. Εμείς δείχνουμε πού υπάρχει το πρόβλημα, από εκεί και πέρα είναι ευθύνη του καθενός», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Όλοι έχουμε ανάγκη να ξεδώσουμε, το αυτονόητο λέμε: Κρατήστε τις αποστάσεις, φοράτε μάσκες».

«Είμαστε σε μεταβατική περίοδο, σε μία περίοδο που πρέπει να πείσουμε όλους ότι το εμβόλιο είναι η μεγάλη μας απάντηση στο να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Όσοι περισσότεροι εμβολιαστούμε τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε», επεσήμανε.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι δύο ζητήματα πρέπει να τους απασχολήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Η τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός. «Οτιδήποτε άλλο δεν έρχεται να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τους ανεμβολίαστους πολίτες είπε ότι είναι απογοητευμένος και τόνισε ότι «Υπάρχει μία μερίδα συμπολιτών μας που με λυπεί και με στεναχωρεί. Δεν προφυλάσσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους διπλανούς τους. Δεν ενδιαφέρονται ότι μπορεί να μεταφερθεί ο ιός σε ηλικίες ανθρώπων που κινδυνεύουν άμεσα».

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών ανέφερε ότι «Σήμερα έχουμε 59.000 εμβολιασμούς, προχωράμε. Θα πρέπει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να πετύχουμε τον στόχο μας, να ανοίξουν τα σχολεία μας, χωρίς προβλήματα».

Σε ερώτηση για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα καταστήματα της συζύγου του απάντησε ότι «Εκεί έξω υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μέσα από τις ιδεοληψίες τους, τα εμμονικά τους σύνδρομα δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ κάτι περισσότερο. Δεν με τρομάζουν ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου αυτοί που πιστεύουν ότι με τέτοιου είδους μεθόδους μπορούν να ανασχέσουν τον τρόπο που λειτουργεί ο καθένας μέσα στην κοινωνία ή την ευθύνη που έχει απέναντι στα πραγματικά δεδομένα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα