Ν.Ανδρουλάκης: Προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη – Περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία

Στον σοκαριστικό θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «έγκλημα, μια αποτρόπαια πράξη, που δείχνει αποκτήνωση».

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε τις αδιανόητες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, σημειώνοντας πως «προκαλούν αλγεινή εντύπωση και περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία από την κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε, επίσης, στις πυρκαγιές του καλοκαιριού και στις καταστροφές στη Μαγνησία, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας οφείλει να προετοιμαστεί και να ελέγξει τις υποδομές της, «που καθίστανται μη ανθεκτικές».

Και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «αλαζονεία», λέγοντας πως η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, «ήταν αποκαλυπτική» και απέδειξε πως δεν έχει «καμία διάθεση για γόνιμο διάλογο».

Τι είπε για την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά
Ένα σοκαριστικό έγκλημα, μια αποτρόπαια πράξη, που δείχνει την αποκτήνωση. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως πετάς έναν άνθρωπο στη θάλασσα, όταν είναι προφανές ότι στο σημείο που ήταν το πλοίο, θέτεις σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Έχει σοκαριστεί η ελληνική κοινή γνώμη. Δυστυχώς, η βία είναι πια καθημερινότητα.

Οι δηλώσεις, δε, του υπουργού Ναυτιλίας με τις οποίες εξισώνει προκλητικά τον θύτη με το θύμα, προκαλούν αλγεινή εντύπωση και περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία από την κυβέρνηση.

«Ένα σοκαριστικό έγκλημα, μια αποτρόπαια πράξη, που δείχνει την αποκτήνωση»

Για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις καταστροφές στη Μαγνησία
Η κλιματική αλλαγή δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, δυστυχώς αφορά όλες τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου. Η χώρα μας οφείλει να προετοιμαστεί και να ελέγξει τις υποδομές της, που καθίστανται μη ανθεκτικές, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την εκτεταμένη και απροσδόκητη καταστροφή.

Κάτι ανάλογο έγινε και με τις πυρκαγιές. Τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίσαμε στη Βουλή, είναι αποκαλυπτικά. Η χώρα μας, ενώ είχε αριθμητικά λιγότερες πυρκαγιές, είχε δυσμενέστερα αποτελέσματα. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένα, μια πολύ επώδυνη πραγματικότητα η οποία κατέδειξε ότι δεν έχουμε σοβαρή πρόληψη. Ως εισηγητής του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας rescEU συνέβαλα καθοριστικά για τη νέα παραγγελία των Canadair. Θα είναι σημαντικό εργαλείο στην πυρόσβεση, αλλά δεν φτάνει, γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική επένδυση στην πρόληψη.

Επισκέφτηκα τις πληγείσες περιοχές στον Έβρο και τη Ροδόπη. Μου το μετέφεραν οι κάτοικοι: Αναλαμβάνει ο εργολάβος να καθαρίσει τους δασικούς δρόμους, αλλά η καύσιμη ύλη δεν απομακρύνεται από το δάσος. Ποιος ευθύνεται; Δεν ευθύνεται η περιφέρεια; Δεν ευθύνεται το κράτος; Πετούν την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν αποκαλυπτική της αλαζονείας του. Καμία διάθεση για γόνιμο διάλογο. Γίνεται να πήγαν όλα τόσο καλά, αλλά να καταστράφηκε ολοσχερώς η Δαδιά; Γίνεται να πήγαν όλα τόσο καλά, ενώ στη Ρόδο η πυρκαγιά κατέκαψε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του νησιού; Μάλιστα, είχε το θράσος να μας επικρίνει ότι δεν ισχύουν όσα αναφέραμε για την καταστροφή στην Πάρνηθα, όταν την προηγούμενη μέρα η ίδια η WWF μας είχε δώσει τα στοιχεία, που απέκρυπτε ο ίδιος.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα