

Στην αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων αλληλεγγύης κατά τη Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ, για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, που συνεδρίασε σήμερα.
«Στη Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ σήμερα πρέπει να αποφασιστούν άμεσα μέτρα που θα θωρακίσουν τους πολίτες και το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως οι κοινές αγορές φυσικού αερίου και η δημιουργία κοινών στρατηγικών αποθεμάτων, χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ευρωομόλογο και η χρηματοδότηση μέτρων στήριξης, επενδύσεις για την απεξάρτησή μας με έναν κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο τρόπο από τα ορυκτά καύσιμα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Επισήμανε, ακόμη, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να προσανατολιστεί σε επενδύσεις που θα αναβαθμίζουν τα δίκτυα, κάνοντας την παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εφικτή για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους λίγους.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρότεινε παρεμβάσεις και σε εθνικό επίπεδο, με τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, την επιβολή έκτακτης φορολογίας στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας για όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης και το πλαφόν στην τιμή λιανικής του ηλεκτρικού στη ρήτρα αναπροσαρμογής.
«Όλες αυτές οι προτάσεις είναι ένα πλαίσιο αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών που μπορεί να αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο τις ανισότητες, αλλά και να διασφαλίσουμε την γεωπολιτική ασφάλεια της Ευρώπης», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Σχετικά Νέα
Γ. Γεραπετρίτης: “Πρέπει να διασφαλίσουμε την πλήρη και ειλικρινή τήρηση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας”
O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης που επισκέπτεται τη Ν. Υόρκη στο πλαίσιο της διοργάνωσης.
Παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θαλάσσια ασφάλεια σήμερα σε συζήτηση του ΣΑ του ΟΗΕ
Υπό την Προεδρία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η Βουλή τιμά τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου – Φωταγώγηση με το «G» για τη γενοκτονία των Ποντίων
Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε με τη φωταγώγηση του κτιρίου της τη μνήμη του.
Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε με τη φωταγώγηση του κτηρίου της τη Μνήμη του μαρτυρικού Ποντιακού Ελληνισμού
Το ελληνικό Κοινοβούλιο τίμησε σήμερα (19/5) την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του.