

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε εργοστάσιο κατασκευής φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων στο 70ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας.
Μάλιστα η εν λόγω ελληνική επιχείρηση αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Ευρώπης στα καλαμάκια ροφήματος και άλλα είδη μίας χρήσης για την εστίαση διαθέτοντας τρείς μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη και δίκτυο πωλήσεων σε 52 χώρες παγκοσμίως.
Σε ερώτηση για την ακρίβεια, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:
Ο ελληνικός λαός όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης ζούν μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τις ανατιμήσεις. Άλλα ευρωπαϊκά κράτη όμως, έχουνε ήδη πάρει μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν την έξαρση των ανισοτήτων, το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης στην τιμή της ενέργειας και βέβαια την αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων που πλήττουν τους πιο ευάλωτους Έλληνες.
Η χώρα μας και η κυβέρνηση, πρέπει άμεσα να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ είναι τα χρήματα που έχει πάρει από τον μη προϋπολογισμένο ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων. Αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστρέψουν στην αγορά.
Επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα τιμολόγια αυξάνουν και κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα του Έλληνα.
Επίσης, ξεκάθαρα πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών παραγωγής ενέργειας και αυτά τα χρήματα, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι το 2022 θα φτάσουν πανευρωπαϊκά τα 200 δισεκατομμύρια, να ξαναπέσουν στην αγορά ως μια ασπίδα για τους πιο ευάλωτους Έλληνες.
Τέλος πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα, όπως είναι η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και βέβαια, μιας νέας μορφής ΕΚΑΣ την οποία εμείς έχουμε προϋπολογίσει στα 600 με 650 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 350.000 μικροσυνταξιούχους.
Ερωτηθείς για τις θηριωδίες σε βάρος αμάχων στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε:
“Καταδικάζω απερίφραστα τις θηριωδίες έναντι των αμάχων στην Ουκρανία. Πρέπει άμεσα όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της συγκλονιστικής σφαγής να οδηγηθούν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης”.
Σχετικά Νέα
Στο συνέδριο του ΕΛΚ ο Κυρ. Μητσοτάκης – Οι ευρωπαϊκές προκλήσεις στο επίκεντρο του συνεδρίου
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος σήμερα Τρίτη.
Τέμπη: Εν αναμονή αποφάσεων για Προανακριτική Επιτροπή – Στη Βουλή η δικογραφία για Καραμανλή και Σπίρτζη, από Τετάρτη στη διάθεση των βουλευτών
Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο δικογραφία του εφέτη ανακριτή Λάρισας Σωτήρη Μπακαΐμη.
Β. Σπανάκης: «Ο νέος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης είναι ο νέος, σύγχρονος δρόμος των Δήμων και των Περιφερειών»
Στην στρατηγική σημασία και τα ευεργετήματα του νέου Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο Υφυπουργός.
Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για το μπλακάουτ στην Ιβηρική χερσόνησο
Σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλοκ άουτ στην Ιβηρική χερσόνησο – τα αίτια.