Μπρίστολ: Έργο του Banksy εκτόξευσε την αξία σπιτιού

Ο γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης του γκράφιτι και πολιτικός ακτιβιστής Banksy παρουσίασε τη νέα του τοιχογραφία σε τοίχο σπιτιού στο Μπρίστολ, που δείχνει μια γυναίκα να φτερνίζεται.

Ο Banksy επιβεβαίωσε στον ιστότοπό του και στο λογαριασμό του στο Instagram ότι το έργο ήταν δικό του. Η οδός Vale, η τοποθεσία που φιλοξενεί το έργο, είναι διάσημη ως ο πιο απότομος σε κλίση οικιστικός δρόμος της Αγγλίας. Η ηλικιωμένη γυναίκα στην τοιχογραφία κρατά ένα μαντήλι και φτερνίζεται τόσο δυνατά που της φεύγει η τσάντα και το μπαστούνι της και ένα μέρος της οδοντοστοιχίας της.

Εκτόξευση της αξίας του ακινήτου

Εκατομμυριούχος μέσα σε διάστημα μερικών ωρών έγινε μια η 57χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού στην οδό Vale στο Μπρίστολ, που είδε την αξία του ακινήτου της να εκτοξεύεται έπειτα από την εικαστική παρέμβαση του Banksy.

Ο λόγος για την Aileen Makin η οποία ετοιμαζόταν να πουλήσει το σπίτι, εκτιμώντας ότι θα «έπιανε» 300.000 στερλίνες. Όμως πλέον, η αξία του ακινήτου εκτιμάται 5 εκατομμύρια στερλίνες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έργο του Banksy εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τον Οκτώβριο, ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν πίσω από μια τοιχογραφία στο Λέντον του Νότινγχαμ που απεικόνιζε ένα κορίτσι που κάνει χούλα-χουπ με ένα ελαστικό αυτοκινήτου.

Νωρίτερα, το καλοκαίρι, ο καλλιτέχνης αποκάλυψε πως είναι ο δημιουργός των γκράφιτι στο μετρό του Λονδίνου με τίτλο «If You Not Mask, You Don’t Get a London Underground carriage» που απεικονίζει αρουραίους να φτερνίζονται και άλλους με μάσκες προσώπου. Ωστόσο, τα έργα αφαιρέθηκαν από την Transport for London στο πλαίσιο της πολιτικής κατά των γκράφιτι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα