Μπουρλά (Pfizer): Δεν ξέρουμε ακόμα εάν χρειάζεται η 4η δόση εμβολίων για τον κορωνοϊό

Άγνωστο παραμένει το εάν θα χρειαστεί ο εμβολιασμός των πολιτών με την 4η δόση εμβολίων κατά του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από νέες δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά.

Σε συνέντευξη του στο CNBC, ο CEO της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας είπε ότι «δεν ξέρω ακόμα εάν υπάρχει ανάγκη για 4η δόση των εμβολίων».

Ακόμα, δήλωσε πως η Pfizer εργάζεται για νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού, που θα είναι σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν τη μετάλλαξη Όμικρον, καθώς και άλλες παραλλαγές της νόσου. Παρόμοια δήλωση έκανε νωρίτερα τη Δευτέρα και ο CEO της Moderna, Στέφαν Μπανσέλ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπουρλά ανέφερε σε συνέδριο με στελέχη της Goldman Sachs, ότι «ο ιός δεν θα φύγει. Και μπορώ να μιλήσω για μια δεκαετία», τονίζοντας ότι έχει γίνει παντού ενδημικός. Το δεύτερο που γνωρίζουμε, είναι ότι η τόσο η προστασία από το εμβόλιο όσο και από τη νόσηση διαρκούν λίγους μήνες. Αρχικά, είχε γίνει η πρόβλεψη δύο δόσεων συν μίας αναμνηστικής κι εν συνεχεία να υπάρξει ετήσιος εμβολιασμός, για να διατηρηθούν καλά τα επίπεδα ανοσίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα