

Στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μίλησε για την χιονοστιβάδα αποκαλύψεων,αφού έσπασε τη σιωπή της για τον βιασμό της, και το κίνημα MeToo, η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου,
Όπως σημειώνει το AP, την αποκάλυψή της Μπεκατώρου «ακολούθησαν δεκάδες δημόσιες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς σε εργασιακούς χώρους από την ελίτ του αθλητικού και του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα».
«Είμαι πολύ χαρούμενη που βγήκαν και μίλησαν» δήλωσε στο AP η Σοφία Μπεκατώρου. «Πρέπει να αγκαλιάσουμε ανθρώπους που έχουν ζήσει τέτοιες εμπειρίες, γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, ακόμη και το να μιλάς για αυτό».
«Είναι πολύ μεγάλο το βάρος που κουβαλάμε στην προσωπική μας ζωή» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ολυμπιονίκης.
«Και αυτά είναι πράγματα που μπορούν πραγματικά να σας βυθίσουν σε βαθιά κατάθλιψη για πολύ καιρό», είπε ο Μπεκατώρου. «Και αν δεν έχετε τη (σωστή) βοήθεια και περιβάλλον, δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσετε και να προχωρήσετε».
Το κίνημα MeToo
Όπως λέει, ξαφνιάστηκε με την μεγάλη επιρροή που είχε η αποκάλυψη της, αν και είναι ευτυχής που συσχετίζεται με το κίνημα #metoo, το οποίο αναπτύχθηκε όταν άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον σκηνοθέτη Harvey Weinstein.
Όταν άρχισαν να εμφανίζονται αυτές οι καταγγελίες, η Μπεκατώρου αποκαλύπτει ότι ένιωσε «κάτι πολύ δυνατό να έρχεται από μέσα μου, αλλά δεν ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω. Και δεν ήθελα απλώς να μιλήσω γι ‘αυτό. Ήθελα να αλλάξω κάτι», είπε ο Μπεκατώρου.
«Και ήξερα ότι για να αλλάξω κάτι, έπρεπε να είμαι έτοιμη, είτε κάποιος με ακολουθούσε είτε κανένας…. Τώρα, είμαι έτοιμη».
Σχετικά Νέα
Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι της Σαμαριάς για νεαρό άνδρα που τραυματίστηκε σε πτώση
Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από διασώστες πυροσβέστες στο Φαράγγι Σαμαριάς, στα Χανιά. Άνδρας.
Βόλος: Φωτιά σε σκάφος στην προβλήτα του λιμανιού
Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Βόλου. Η φωτιά σύμφωνα.
Θεσσαλονίκη: Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Μαλγάρων, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων που εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη για να περάσουν.
Τραγωδία στο Πειραιά: 19χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα
Ο 19χρονος ανασύρθηκε από την παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά χωρίς τις αισθήσεις του Σύμφωνα.