Μπαλάφας: Δεν ασκούμε πολιτική κατευνασμού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

«Κάθε άλλο» από πολιτική κατευνασμού δεν ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία, «υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα και τον εθνικό μας χώρο χωρίς κανενός είδους εκπτώσεις» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, σχολιάζοντας την παρενόχληση στο ελικόπτερο του Πρωθυπουργού από τα τουρκικά μαχητικά.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που από την πλευρά της Τουρκίας έχουμε επικίνδυνες και απαράδεκτες προκλήσεις. Μερικές φορές οι ενέργειες αυτές, δίνουν την εντύπωση ότι γίνονται για εσωτερική κατανάλωση επειδή είναι ζορισμένοι με τα οικονομικά, με το κουρδικό, με την Συρία.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν τις υποτιμάμε, υπερασπιζόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και τις αντιμετωπίζουμε πάντα με αποφασιστικότητα, σοβαρότητα και σαφή αποτελεσματικότητα. Κάθε άλλο από πολιτική κατευνασμού ακολουθούμε, τα εθνικά ζητήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εργαλειακά. Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα και τον εθνικό μας χώρο χωρίς κανενός είδους εκπτώσεις» δήλωσε μιλώντας στο ρ/φ σταθμό Θέμα.

Ερωτηθείς για το αν θα δώσει τελικά η κυβέρνηση δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους ο βουλευτής είπε «ακολουθούμε μια πολιτική ώστε να δώσουμε ανάσες εφαρμόζοντας ανακουφιστικά μέτρα για εκείνα τα τμήματα του πληθυσμού που πλήγηκαν ιδιαίτερα όλα τα χρόνια των μνημονίων. Σε αυτά τα πλαίσια και, εφόσον υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, προχωράμε σε μέτρα.

Εξάλλου, στην ίδια κατεύθυνση, με το που βγήκαμε από το μνημόνιο, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές στους ελευθέρους επαγγελματίες, δεν περικόψαμε τις συντάξεις όπως ήθελε η ΝΔ, εφαρμόσαμε την επιδότηση ενοικίου, κλπ και προχωράμε με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση των 120 δόσεων».

Σχετικά Νέα