

«Μνημόνιο Τουριστικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας υπέγραψε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον ομόλογό της Κλέιτον Μπαρτόλο σε ειδική τελετή στη Βαλέτα, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του 7ου «Μεσογειακού Φόρουμ Τουρισμού» (Mediterranean Tourism Forum)
Οι δύο αρμόδιοι υπουργοί είχαν οριστικοποιήσει τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας των δύο χωρών κατά την διάρκεια της χθεσινής Υπουργικής Συνόδου που έγινε στα πλαίσιο της διοργάνωσης του «Μεσογειακού Φόρουμ Τουρισμού» που φιλοξένησε φέτος η Μάλτα.
Επίσης, οι δύο υπουργοί είχαν συναντηθεί πρόσφατα στην Αθήνα και είχαν συμφωνήσει στην σύναψη στρατηγικής συμφωνίας στον τομέα του τουρισμού, η οποία επισημοποιήθηκε με την υπογραφή του «Μνημονίου Τουριστικής Συνεργασίας».
Για την επίτευξη των στόχων του «Μνημονίου Κατανόησης» («Memorandum of Understanding») συμφωνήθηκε ένα κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
α) Θεσμική συνεργασία
β) Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας
γ) Ενημέρωση για τουριστικές επενδύσεις
δ) Τουριστική προβολή
ε) Επαγγελματική τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση
στ) Συνεργασία στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών που σχετίζονται με τον τουρισμό.
Ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο γαστρονομικός και o οινοτουρισμός, ο γαμήλιος τουρισμός, καθώς και ο τουρισμός που προκαλείται από ταινίες είναι οι κύριοι τομείς ειδικού ενδιαφέροντος που μπορούν να αξιοποιηθούν για συνέργειες και αμοιβαία μάθηση.
Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, οι δύο χώρες ως «συμβαλλόμενα μέρη» στο «Μνημόνιο Τουριστικής Συνεργασίας» στον τουριστικό τομέα «αναγνωρίζουν τη σημασία του τουρισμού για την ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών και για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων».
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.