

Πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και έχει επηρεαστεί από το αρνητικό διεθνές κλίμα, δείχνει κάποιες αντοχές, αναμένοντας αφενός την αυριανή αξιολόγηση της Fitch για την Ελλάδα και αφετέρου τις επαφές του πρωθυπουργού στο Νταβός.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,24% στις 940,62 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.348,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,35% στις 876,51 μονάδες.
Το ΧΑ επηρεάζεται από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν τω μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση του κοροναϊού αλλά και για το ότι η ΕΕ θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο στην εμπορική λίστα του Αμερικανού προέδρου Trump. Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην πρώτη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής για το έτος.
Στο μεταξύ πυκνώνουν και οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, με την Alpha Bank να έχει λάβει θετικά μηνύματα στο road show που πραγματοποίησε στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το Capital.gr, στις δύο ημέρες που έχουν προηγηθεί, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με 30 επενδυτές σταθερού εισοδήματος (fixed income) καθώς και hedge funds. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν κατ΄ ιδίαν ή σε γκρουπ, ενώ σήμερα οι επαφές με τους ξένους επενδυτές συνεχίζονται στο Μιλάνο και ολοκληρώνεται το τριήμερο road show της Τράπεζας. Και αύριο Παρασκευή, ωστόσο, θα υπάρξουν από την Αθήνα επαφές μέσω conference call, με επενδυτές και από την Ασία.
Στο ταμπλό τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και Βιοχαλκο σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, Jumbo, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Σαράντης, Μυτιληναίος και ΔΕΗ.
Στον αντίποδα, Φουρλής, Motor Oil, Alpha Bank, Λάμδα και ΑΔΜΗΕ σημειώνουν μικρά κέρδη, τα οποία όμως δεν ξεπερνούν το 0,7%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Titan, Coca Cola, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.
πηγή capital.gr
Σχετικά Νέα
Εθνική Ασφαλιστική: Καμία αλλαγή στον τρόπο αποζημίωσης συμβολαίων Υγείας
Σε αναστολή της εφαρμογής του νέου μοντέλου σε διαδικασίες αποζημίωσης σε κάποια συμβόλαια υγείας,.
Ανάμικτο κλεισιμο στις ευρωαγορές με φόντο το χτύπημα Moody’s σε ΗΠΑ και το reset στις ευρω-βρετανικές σχέσεις
Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για την οικονομία.
JPMorgan: Προβλέπει αύξηση εσόδων από τόκους το 2025 λόγω της αντοχής των καταναλωτών στην αβεβαιότητα
ΗJPMorgan Chase θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα από τις πληρωμές τόκων φέτος, καθώς οι.
Eurobank: Στη διάθεση των μετόχων τα έγγραφα για την απορρόφηση της Eurobank Holdings
Ολοκληρώθηκαν οι διατυπώσεις δημοσιότητας του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, με βάση το οποίο η Eurobank.