Θετικό πρόσημο στο χρηματιστήριο Αθηνών

Μετά την ευφορία των πρώτων ημερών μετά τις ευρωεκλογές και υπό το φως της πολιτικής αβεβαιότητας που συνοδεύει την προεκλογική περίοδο και μετά την αρχική διόρθωση, η εικόνα στη λεωφόρο Αθηνών γίνεται πιο θετική, επιτρέποντας όμως σε αρκετά χαρτοφυλάκια να προχωρήσουν σε λελογισμένη ενθυλάκωση κερδών, μετά από τρεις ημέρες εντυπωσιακών κερδών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,42% στις 821,80 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.096,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,01% στις 759,95 μονάδες.

Η σημερινή αρχική διόρθωση ήταν τόσο αναμενόμενη όσο και αναγκαία, δεδομένου του ότι στις τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις η αγορά έκανε μια εντυπωσιακή ανοδική έκρηξη, καταγράφοντας ισχυρά κέρδη. Τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη άγγιξαν τις 86 μονάδες, ή σχεδόν το 11,7%, ενώ η άνοδος του τραπεζικού δείκτη ξεπέρασε το 27%.

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο και Motor Oil ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, καθώς σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Aegean, Jumbo και Cenergy.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ συνεχίζει την ανοδική της πορεία, σημειώνοντας κέρδη 7,75%, με τον ΑΔΜΗΕ να είναι στο +4,33%, μετά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου που ανακοίνωσε. Κέρδη 1,19% για τη ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Λάμδα, Τιτάν, Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ. Χωρίς μεταβολή οι Φουρλής και Τέρνα Ενεργειακή.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα