Μεξικό: Βίζα σε μετανάστες για απασχόληση σε έργα υποδομής

Η κυβέρνηση του Μεξικού θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ένα πρόγραμμα για την έκδοση βίζας σε μετανάστες από χώρες της Κεντρικής Αμερικής οι οποίοι θα απασχοληθούν σε έργα υποδομών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Εξήγησε πως τέτοια έργα απαιτούν ειδικευμένους εργάτες, όπως συγκολλητές, σιδηρουργούς και μηχανικούς. «Χρειαζόμαστε εργατικό δυναμικό γι’ αυτά τα έργα, ιδίως για θέσεις εξειδίκευσης», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Λόπες Ομπραδόρ, συμπληρώνοντας ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις τουλάχιστον 12 μηνών.

Ο πρόεδρος του Μεξικού δεν διευκρίνισε πόσες βίζες θα εκδοθούν και ποια έργα αφορούν οι θέσεις εργασίας.

Ο Λόπες Ομπραδόρ έχει επανειλημμένως αναφερθεί στη σπουδαιότητα των επενδύσεων στην Κεντρική Αμερική, εξηγώντας πως θα οδηγήσουν σε μείωση των μεταναστευτικών ροών από χώρες όπως η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ.

Ο Μεξικανός πρόεδρος έχει επίσης επιδιώξει να τονώσει την ανάπτυξη σε υποβαθμισμένες επαρχίες στο νότιο τμήμα της χώρας του, κοντά στα σύνορα με την Γουατεμάλα.

Δύο από τα πιο σημαντικά έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μεξικό αφορούν νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις: η πρώτη είναι για μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ των ακτών του Ειρηνικού και του Κόλπου του Μεξικού, ενώ η δεύτερη θα εξυπηρετεί τουρίστες στη χερσόνησο Γιουκατάν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα