

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση δειγματοληπτικών ελέγχων από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» το οποίο, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, διερευνά την επίδραση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο της Μεταμόρφωσης, στην ατμόσφαιρα
Τα δείγματα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο χημείο και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Η δειγματοληψία έγινε σε τέσσερα σημεία περιμετρικά και σε ακτίνα έως 15 Km από το σημείο της πυρκαγιάς και εργασίες εγκατάστασης μετρητικού εξοπλισμού.
Στόχος ήταν να αποτυπωθεί η επίδραση στην ποιότητα της ατμόσφαιρας από τοξικούς χημικούς ρύπους τόσο πλησίον της εγκατάστασης, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής συμπεριλαμβανομένου του Κεντρικού (Ιερά οδός), Βορειοανατολικού (Αγ. Παρασκευή) και Δυτικού (Περιστέρι) Τομέα.
Οι μετρήσεις θα επαναληφθούν έπειτα από 7-10 ημέρες για να διαπιστωθεί η πιθανή διαφοροποίηση των συγκεντρώσεων των χημικών παραγόντων.
Η έρευνα πραγματοποιείται, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης Αττικής, που δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με στόχο την καλύτερη προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Εν τω μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα υδροφόρες της Περιφέρειας ολοκλήρωσαν τον σχολαστικό καθαρισμό των δρόμων περιμετρικά του εργοστασίου που κάηκε αλλά και όλης της περιοχής, από τα υπολείμματα της φωτιάς, συνδράμοντας το έργο του Δήμου Μεταμόρφωσης.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο και θα αξιολογήσουμε τα επιστημονικά δεδομένα, με μόνο στόχο την καλύτερη προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας και σ΄αυτό το πλαίσιο θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο».
Σχετικά Νέα
Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονης από περιοχή της Αθήνας
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση 17χρονης από περιοχή της Αθήνας. Όπως αναφέρεται.
Αμφιλοχία: Προφυλακίστηκε ο 67χρονος που δολοφόνησε τον 95χρονο πατέρα του
Στο δικαστικό μέγαρο του Αγρινίου για να απολογηθεί οδηγήθηκε τη Δευτέρα (12/5) ο 67χρονος.
«Stolen Cerberus XII»: Ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ
Η διμερής άσκηση με την ονομασία «Stolen Cerberus XΙI» διεξήχθη από 26 Απριλίου έως.
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους τριών μελών οικογένειας στο Ελληνικό
Κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες θανάτου, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, τριών.