

«Ανίκανη, άβουλη και μοιραία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο σε ένα πράγμα φαίνεται αποφασισμένη: να επιβάλει μια απάνθρωπη λύση με απάνθρωπο τρόπο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 για την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «προσγειωμένη απότομα στη σύνθετη πραγματικότητα του προσφυγικού που τόσο εκμεταλλεύτηκε όταν ήταν αντιπολίτευση, επιλέγει λύσεις από τη χειρότερη δυνατή σχολή σκέψης: την ακροδεξιά της πτέρυγα». Το ΜέΡΑ25 προσθέτει ότι σε ένα ζήτημα «που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, εδώ αλλά και στο ευρωπαϊκό έδαφος, η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί με τιμωρητικό τρόπο: κλειστά κέντρα που “να μη βγαίνει ούτε κουνούπι” για ανθρώπους κυνηγημένους από πολέμους και βόμβες, και διμοιρίες ΜΑΤ για όσους αντιστέκονται σ’ αυτή την απάνθρωπη πολιτική».
Οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, ειδικά «οι ηρωικοί κάτοικοι των νησιών μας, έδειξαν τη σωστή στάση, της Προσφοράς στον Ικέτη. Δυστυχώς, μια ολόκληρη σειρά κυβερνητικών αστοχιών δοκιμάζει τα όριά τους». Επίσης αναφέρει ότι «η Ευρώπη δείχνει και σ’ αυτό το θέμα τον ίδιο στρουθοκαμηλισμό και αυταρχισμό που έδειξε και στην Κρίση, με τεράστιο ανθρωπιστικό κόστος και στις δύο περιπτώσεις».
Σχετικά Νέα
Θ.Τζάκρη: Δεν ζητήσαμε εκλογική συνεργασία από την Κωνσταντοπούλου, μόνο μέτωπο για τη Δικαιοσύνη
Για τη στιγμή που ξέσπασε σε δάκρυα κατά την ομιλία της στο Ιδρυτικό Συνέδριο του «Κινήματος.
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή πρέπει να ταυτιστεί με μια χώρα ισχυρή γεωπολιτικά, δίκαιη κοινωνικά και ανθεκτική οικονομικά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τα νέα τρένα: Θα τα έχουμε μόλις υπογραφεί η παραγγελία, μέχρι το 2027
Για τα νέα τρένα της Hellenic Train και το για πότε θα έρθουν, μετά.
Αντιδράσεις των κομμάτων για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μελόνι
Σε σχολιασμό και κριτική της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό.