ΜέΡΑ25: Διερεύνηση τυχόν ευθυνών για τα θύματα και τις καταστροφές που προκάλεσε ο “Ιανός”

Τα συλλυπητήρια για όσους έχασαν αυτές τις τραγικές μέρες τη ζωή τους, αλλά και την απαίτηση να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 αναφερόμενο στα θύματα και τις ζημιές που προκάλεσε ο Ιανός.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης η ανάγκη για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών και κυρίως να υπάρξει πραγματική θωράκιση της χώρας για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με μία ακόμα καταστροφική κακοκαιρία “είναι χαρακτηριστικά της διαχρονικής επιλογής των μνημονιακών αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για έργα βιτρίνας και την συνεπακόλουθη συνήθη συναλλαγή, αντί των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και εν γένει πραγματικών έργων υποδομής”.

Βέβαια, προσθέτει, “ακόμα και τα έργα υποδομής όταν πραγματοποιούνται, συνήθως γίνονται είτε με την όψιμη μνημονιακή διαδικασία, χωρίς δηλαδή τους απαραίτητους πόρους και τις αναγκαίες δημόσιες επενδύσεις-δαπάνες. Είτε ακόμα χειρότερα με ημέτερους εργολάβους της ολιγαρχίας και το “αζημίωτο”, το οποίο δυστυχώς τέτοιες ώρες μετατρέπεται σε εξαιρετικά ζημιογόνο

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα