Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μεικτά πρόσημα κινούνται την Τρίτη τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις για ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τα ενδιάμεσα δεδομένα έδειξαν ότι το πιθανό εμβόλιό της έχει μέση αποτελεσματικότητα 70% στην προστασία από τον ιό. Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί άλλα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τις τελευταίες εβδομάδες με τις Pfizer-BioNTech και Moderna να ανακοινώνουν ότι τα εμβόλιά τους είναι περίπου κατά 95% αποτελεσματικά.

Εν τω μεταξύ, τα δημοσιεύματα ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να προτείνει την πρώην πρόεδρο της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν για τη θέση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, πρόσφερε ώθηση στο επενδυτικό κλίμα.

“Ένα ισχυρό πνεύμα συνεργασίας μεταξύ της Fed και του Υπουργείου Οικονομικών είναι ένα πράγμα για το οποίο μπορούμε τώρα να είμαστε σίγουροι”, σημείωσε ο Ray Attrill, επικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος της Εθνικής Τράπεζας της Αυστραλίας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Τραμπ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία μετάβασης στον εκλεγμένο πρόεδρο Μπάιντεν, καθιστώντας τους ομοσπονδιακούς πόρους διαθέσιμους για τη μετάβασή του στο αξίωμα.

Ταμπλό
Σε αυτό το κλίμα, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 (που χθες ήταν κλειστός λόγω αργίας) έκλεισε με κέρδη 2,50%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi προσθέτει 0,58% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 1,26%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai σημειώνει απώλειες 0,34% και ο Shenzen υποχωρεί 0,47%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,13%.

Σχετικά Νέα