

Με μεικτά πρόσημα κινούνται την Τρίτη τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών σημειώνουν ισχυρή άνοδο καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στις θετικές εξελίξεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 κέρδισε 0,26% και στη Νότια Κορέα, ο Kospi προσθέτει 0,23%.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai χάνει 0,40% και ο Shenzen υποχωρεί 1,09%. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε 0,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση 0,8% σε δημοσκόπηση του Reuters. Παράλληλα, ο δείκτης τιμών παραγωγού για την Κίνα μειώθηκε 2,1% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, κοντά στις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 2%.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 0,89% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία πρόσθεσε 0,66%.
Στο μέτωπο της πανδημίας, το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech αποτρέπει πάνω από το 90% των λοιμώξεων κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 50% που έχει θέσει ως όριο η Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
Το ποσοστό αποτελεσματικότητας ήταν υψηλότερο από το αναμενόμενο, με τους επιστήμονες να ελπίζουν προηγουμένως για ένα εμβόλιο που θα ήταν τουλάχιστον κατά 75% αποτελεσματικό, ενώ και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου στα ζητήματα κορονοϊού, Δρ. Άνθονι Φάουτσι είχε δηλώσει ότι θα ήταν αποδεκτό ένα εμβόλιο που θα ήταν αποτελεσματικό κατά 50% ή 60%,
Σε αυτό το κλίμα, οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών σημειώνουν ισχυρή άνοδο. Σημειώνεται ότι ο αεροπορικός κλάδος είναι μεταξύ εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών. Στην Αυστραλία, η μετοχή της Qantas σημείωσε άλμα 8,55%. Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές των Cathay Pacific και China Eastern Airlines σημειώνουν άνοδο 11,57% και 8,54% αντίστοιχα. Στην Ιαπωνία, οι μετοχές των Japan Airlines και ANA Holdings σημείωσαν επίσης ράλι με άλμα 18,77% και 15,78% αντίστοιχα. Στη Νότια Κορέα, η μετοχή της Korean Air Lines σημείωσε άνοδο 12,16%.
Σχετικά Νέα
ΟΔΔΗΧ: Προσφορές ύψους Στο 1.013 εκατ.ευρώ στη δημοπρασία εντόκων γραμματιών-Τι δείχνουν τα στοιχεία για την απόδοση
Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ διενεργήθηκε σήμερα, όπως ενημερώνει.
Wall Street: Ράλι μετά την πιθανή μείωση των δασμών στην Κίνα και τον… Πάουελ
Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, καθώς.
Χρυσός: Υποχωρεί από τα υψηλά με απώλειες 3%
Ο χρυσός διεύρυνε την Τετάρτη τις απώλειες του, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά, σημειώνοντας.
Οι 19 πλουσιότερες οικογένειες στις ΗΠΑ απέκτησαν μέσα στο 2024…μια Ελβετία
Το 2024 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τους πλουσίους της Αμερικής. Σύμφωνα με.