Με την υπογραφή της ΑΚΤΩΡ το Digital Hub της Pfizer

Με βασικά χαρακτηριστικά την καινοτομία και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική αισθητική σχεδιάστηκε το Thessaloniki Pfizer Digital & Global Hub το οποίο και κατασκεύασε η ΑΚΤΩΡ, στα πρότυπα «μικρογραφίας» μιας μοντέρνας πόλης.

Το κατασκευάστηκε από την ΑΚΤΩΡ ενώ η αρχιτεκτονική μελέτη έχει γίνει από το αρχιτεκτονικό γραφείο EDJE.

Το νέο Thessaloniki Pfizer Digital & Global Hub που εγκαινιάστηκε πρόσφατα βρίσκεται στο πρώην εμπορικό κέντρο “East Plaza” της Θεσσαλονίκης, και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα τεσσάρων κτιρίων που έχουν ως στόχο να δώσουν νέα οπτική στο εργασιακό περιβάλλον, απαντώντας στις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας.

Μέσω της αρχιτεκτονικής μελέτης και σχεδιασμού, το άλλοτε εμπορικό κέντρο μεταμορφώθηκε σε έναν μοντέρνο, open space χώρο γραφείων που αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 350 εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει χώρους και σημεία δημιουργικότητας και ευεξίας που ανταποκρίνονται στις σημερινές εργασιακές απαιτήσεις.

Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τη λειτουργία μιας «μικρής πόλης», δημιουργώντας «μικρές γειτονιές» με συγκεκριμένη χρήση και υιοθετώντας σύγχρονες τάσεις και ψηφιακές τεχνολογίες στην εργασία.

Με συνολική έκταση 5.750 τ.μ, το νέο συγκρότημα κτιρίων καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών ενός εργασιακού περιβάλλοντος, προκειμένου να στεγάσει αμφιθεατρικά τις εσωτερικές εκδηλώσεις όλου του ανθρώπινου δυναμικού, να παρέχει ευέλικτους χώρους συναντήσεων και άνετα open space γραφεία, καθώς και χώρους χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες του Digital Hub.

Με έμφαση στη λειτουργικότητα με βάση τα πιο σύγχρονα πρότυπα, βασική προτεραιότητα της κατασκευής του έργου ήταν η εύκολη προσβασιμότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα