Με πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών

Σήμερα, τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,22% στις 868,42 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 862,71 μονάδων (-0,88%) και 872,30 μονάδες (+0,22%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 74,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 35,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,6 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,28%, στις 2.157,03 μονάδες, ενώ στο -3,56% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.273,52 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,17% στις 830,19 μονάδες.

Σε επίπεδο μήνα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 0,03%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,64%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε κέρδη 6,16%.

Ημέρες επιφυλακτικότητας και προσεκτικού stock picking ήταν το πρώτο τρίμηνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Η αγορά σαφώς περίμενε πιο γρήγορες αποφάσεις και κινήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα θεμελιώδη μετά και το ετήσιο συνέδριο της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο ξαναμπαίνουν στο κάδρο καθώς οι εμπλεκόμενοι θα επαναξιολογήσουν τη στάση τους για την πορεία των εταιριών του ΧΑ έχοντας τα πρώτα συγκεντρωτικά νούμερα του 2019 αλλά και περισσότερη πληροφόρηση για τις προοπτικές τους.

Όπως επισημαίνουν, το επόμενο διάστημα, πέρα από τα αποτελέσματα σε μάκρο επίπεδο η κατάθεση του προσχέδιου του προϋπολογισμού του 2020 (7 Οκτωβρίου) στο οποίο αναμένονται οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών σε εταιρικά κέρδη και μερίσματα θα έχει τις αναγνώσεις της σε όσες εταιρίες έχουν υψηλό δείκτη πωλήσεων στην ελληνική οικονομία. Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου αναμένεται και η ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου για τη δημιουργία του ταμείου των προβληματικών δανείων των συστημικών τραπεζών, γεγονός που μπορεί να θεωρηθεί ως turning point για την αγορά.

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ, ο Ελλάκτωρ και η ΕΧΑΕ έκλεισαν με απώλειες άνω του 2%, ενώ άνω του -1% έκλεισαν οι ΟΛΠ, ΟΤΕ και Cenergy. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Μυτιληναίος, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ και Eurobank.

Στον αντίποδα, κέρδη που ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι Φουρλής, Titan και Λάμδα, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, Motor Oil, Πειραιώς, Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Εθνική και Alpha Bank. Χωρίς μεταβολή ο Σαράντης.

 

πηγή    capital.gr

Σχετικά Νέα