Με μικρές απώλειες άνοιξαν οι ευρωαγορές

Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη στον απόηχο των ενθαρρυντικών μάκρο που ανακοινώθηκαν χθες για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη και ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η S&P Global έδειξαν ότι η Ευρωζώνη κατάφερε να επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά στο ξεκίνημα του 2023, με τον σύνθετο δείκτη PMI που καλύπτει την πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε μεταποίηση και υπηρεσίες, να σκαρφαλώνει σε υψηλό επτά μηνών στις 50,2 μονάδες, ξεπερνώντας το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στο μεταξύ, στραμμένη στη σταθερή ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Χθες το βράδυ οι Microsoft και Texas Instrument ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα τους για το προηγούμενο τρίμηνο, με τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς να καταγράφουν κάμψη στα οικονομικά τους μεγέθη, αν και κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην Ευρώπη, η γαλλική εταιρεία σιδηροδρομικού υλικού ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων της στο εννεάμηνο, ενώ επιβεβαίωσε το guidance για το έτος χρήσης. Από την πλευρά της η ολλανδική εταιρείας ημιαγωγών ASML Holdings ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ και αύξηση της καθαρής κερδοφορίας για το δ’ τρίμηνο.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,2% στις 452,50 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται με μικρές απώλειες 0,04% στις 15.086,88 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρή άνοδο 0,1% στις 7.054,60 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 με οριακά κέρδη 0,02% σκαρφαλώνει στις 7.759,10 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 0,35%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα