Με μικρά κέρδη έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών

Το χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε σήμερα με μικρά κέρδη, έχοντας όμως μοιρασμένα πρόσημα, χαμηλό τζίρο και μια συνεδρίαση που η νευρικότητα και η διαπραγμάτευση εντός ενός στενού εύρους κυριάρχησαν.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,38% στις 862,58 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 855,01 μονάδων (-0,50%) και 862,66 μονάδων (+0,39%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 42,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,1 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,52%, στις 2.146,38 μονάδες, ενώ στο -0,71% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.206,57 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,60% στις 824,39 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 0,77%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,67%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε κέρδη 0,79%.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης σε μια από τις πιο “σφιχτές” σε εύρος εβδομαδιαίες κινήσεις του επιβεβαίωσε την σημασία των 860 μονάδων, μένοντας πρακτικά στα ίδια επίπεδα με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Διαγραμματικά αυτό μεταφράζεται σε μια ευθεία γραμμή που δεν αλλάζει τα δεδομένα της τάσης.

Η οριζόντια κίνηση είχε πάντως και κάποια θετικά στοιχεία: Ενεργοποίησε εκ νέου τα σήματα αγορών από MACD και τους μεσοπρόθεσμους κινητούς μέσους οι οποίοι πλέον ταυτίζονται με την χρονοσειρά του Γενικού Δείκτη. Σε αυτή τη σφιχτή συσσώρευση οι τζίροι δεν είναι ομοιόμορφοι και δεν δίνουν κάποια άμεση ένδειξη στο πού θα σπάσει η συγκέντρωση των τιμών. Η μεγάλη εικόνα δείχνει τον σχηματισμό βάσης για κάποιο υψηλότερο επίπεδο το οποίο δεν είναι άλλο από τις δίδυμες κορυφές του Ιουλίου στις 900 μονάδες, καταλήγει ο Χατζηδάκης.

Στο ταμπλό τώρα, Titan, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank και Φουρλής σημείωσαν κέρδη που ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Coca Cola, Alpha Bank, Motor Oil, Aegean, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Πειραιώς, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

Χωρίς μεταβολή οι Εθνική, Σαράντης και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια πτωτικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και Βιοχαλκο. Τα Ελληνικά Πετρέλαια έκλεισαν με απώλειες 1,66%.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα