

Με ανοδική φορά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς εισήλθε σε μια βραχύβια εβδομάδα ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, συνεχίζοντας τις επιλεκτικές και “μετρημένες” κινήσεις.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,59% στις 1.060,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,75% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.567,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,55% στις 771,66 μονάδες.
Στο ρελαντί…
Μετά από τρεις εβδομάδες έντονων και νευρικών κινήσεων ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να “πάρει μονάδες”, ακολουθώντας μια πορεία που χαρακτηρίζεται από συρρίκνωση των συναλλαγών. Σύμφωνα με τον Μ. Χατζηδάκη της Beta Securities, οι επενδυτές προτιμούν να κινηθούν πολύ επιλεκτικά αναμένοντας περισσότερα νέα που θα δώσουν αφορμές δραστηριοποίησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Απρίλιος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στο αν και κατά πόσο τα απόνερα της πρόσφατης κρίσης του τραπεζικού συστήματος στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν αναχαιτιστεί έτσι όπως θα αποτυπωθούν στα νούμερα του α’ τριμήνου. Παράλληλα όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου οι εκτιμήσεις για τα εκλογικά ποσοστά θα αποκτήσουν μεγαλύτερο έρεισμα στις εγχώριες επενδυτικές κινήσεις δικαιολογώντας και κάποια μερική αυτονόμηση από τον διεθνή παράγοντα.
Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να επιστρέψει πάνω από την πλαγιοανοδική γραμμή τάσης η οποία λειτουργεί ως βραχυπρόθεσμη αντίσταση και η οποία συγκλίνει πλέον με τον κινητό μέσο των 30 ημερών. Προς το παρόν εφάπτεται στο κάτω μέρος της ανερχόμενης γραμμής τάσης έχοντας συμπληρώσει έξι διαδοχικά κλεισίματα κάτω από το όριο αντιστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης.
Παρά την αξιόλογη προσπάθεια των αγοραστών να αλλάξουν την εικόνα οι χαμηλοί τζίροι δεν φαίνεται να βοηθούν πολύ για μια εκ νέου ανοδική κίνηση προς τις 1075-1078 μονάδες έχοντας υποχωρήσει αισθητά από τους μέσους όρους των 100 εκατ. ευρώ. Ένα σενάριο συσσώρευσης θα βοηθούσε στην αποφόρτιση των διακυμάνσεων και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για το προσεχές διάστημα καθώς εισερχόμαστε σε μια σχετικά ήπια εποχική περίοδο. Και οι ταλαντωτές υποδεικνύουν ανακωχή έχοντας επιστρέψει σε ουδέτερες ζώνες τιμών διατηρώντας πλέον ίσες αποστάσεις και από τις δύο ζώνες υπερτιμήσεων.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil σημειώνει κέρδη 2,11%, με τις Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική, Μυτιληναίος, Eurobank, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια κέρδη σημειώνουν οι Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean και Quest.
Στον αντίποδα, η Λάμδα σημειώνει απώλειες 1,46%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Titan και ΔΕΗ να κινούνται σε ήπια πτωτικά εδάφη. Χωρίς μεταβολή είναι η μετοχή της Coca Cola.
πηγή capital.gr
Σχετικά Νέα
Νταλίκα έπεσε από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη στη Θηβών
Φορτηγό έπεσε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Πέμπτης από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη και.
Λαβρόφ: “Ίντριγκα” στην Κωνσταντινούπολη – Πολλές ενδείξεις ότι στην Ευρώπη δεν θέλουν ειρήνη στην Ουκρανία
Για “ίντριγκα” μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες.
Όταν η Aegean «ξέχασε» την αξιοπρέπεια: Μητέρα με σκλήρυνση κατά πλάκας αποκλείστηκε από πτήση
Ένα προγραμματισμένο ταξίδι ρουτίνας εξελίχθηκε σε τραυματική εμπειρία για μια μητέρα με σκλήρυνση κατά.
Ο Τραμπ έφθασε στο Άμπου Ντάμπι
Η Ουάσινγκτον και η Τεχεράνη βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα.