Με κατεύθυνση τη Λαμπεντούζα το ιστιοφόρο Alex

Mετά από μια νύχτα έντασης και αναμονής, το ιστιοφόρο Alex, της ιταλικής ΜΚΟ Mediterranea, κατευθύνεται στο λιμάνι της Λαμπεντούζα με 46 πρόσφυγες και 11 μέλη πληρώματος. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι επανέλαβε πως το πλοίο πρέπει να «δέσει» στη Μάλτα όμως ο χρόνος κυλάει εις βάρος των προσφύγων και του πληρώματος καθώς «σε αυτές τις συνθήκες η είσοδος στη Μάλτα θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των ανθρώπων» όπως έγραψε στο Twitter η ιταλική ΜΚΟ.

Οι παροχές νερού έχουν τελειώσει και οι χώροι υγιεινής δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες κάνοντας την παραμονή στο ιστιοφόρο αφόρητη και καθιστώντας το λιμάνι της Λαμπεντούζας το μοναδικό ασφαλές σημείο για να δέσει το πλοίο.

Το νέο περιστατικό με τους 46 διασωθέντες αναζωπυρώνει την αντιπαράθεση μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας για το μεταναστευτικό, καθώς οι δύο χώρες έχουν κλείσει τα λιμάνια τους σε πλοία διάσωσης, εκτός εάν επιτευχθεί συμφωνία για τους επιβαίνοντες προκειμένου να μεταφερθούν σε άλλες χώρες.

«Η κατάσταση των γυναικών, των παιδιών και των ανδρών πάνω στο Alex, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο στη Λαμπεντούζα, επιδεινώνεται ραγδαία», ανέφερε η Mediterranea.

Θυμίζουμε πως πριν από μια εβδομάδα, η γερμανίδα καπετάνισσα του SeaWatch 3, που έσπασε τον αποκλεισμό των ιταλικών λιμανιών για σωστικά πλοία που μεταφέρουν μετανάστες, μπήκε το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Λαμπεντούζα.

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα