

Με ελληνική γραβάτα εμφανίστηκε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, στη σύνοδο της ΕΛΚ.
Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε να τιμήσει την επέτειο της ένταξης της Ελλάδος στην ΕΟΚ το 1979, ο κ. Βέμπερ.
Στις 28 Μαΐου 1979 η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, με τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, να υπογράφει στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου τη Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
Η Ελλάδα ήταν η φτωχότερη χώρα που είχε κάνει αίτηση ένταξης. Η ΕΟΚ αριθμούσε τότε 9 κράτη-μέλη και προσπαθούσε ακόμη να απορροφήσει τους κραδασμούς από την τελευταία ένταξη των τριών –Βρετανία, Δανία, Ιρλανδία– το 1973.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησής του να επιζητήσει την προσχώρηση στις 12 Ιουνίου 1975, με επιστολή που απηύθυνε στον πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, υπουργό Εξωτερικών της Ιρλανδίας G. Fitzgerald.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκτιμούσε ότι η ένταξη στην ΕΟΚ θα εξασφάλιζε οικονομική ανάπτυξη, αλλά και θα συνέβαλε στην σταθεροποίηση της Δημοκρατίας, η οποία ήταν ακόμη εξαιρετικά ευαίσθητη.
Σχετικά Νέα
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, στοχοποιώντας.
Πριγκίπισσα Κέιτ: Η φύση υπήρξε το καταφύγιό μου κατά τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο
Η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, δήλωσε πως η φύση υπήρξε το καταφύγιό της.
Εξαρθρώθηκε αλβανικό εγκληματικό δίκτυο με έδρα το Βέλγιο
Εξαρθρώθηκε αλβανικό εγκληματικό δίκτυο, με έδρα το Βέλγιο, που φέρεται να διέπραξε επτά κλοπές.