Με δύο βραβεία διακρίθηκε η Ολυμπία Οδός στα Hellenic Responsible Business Awards

Με σημαντικές διακρίσεις, βραβεύτηκε η Ολυμπία Οδός στα Hellenic Responsible Business Awards 2022, που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και βραβεύουν τις εταιρίες που επενδύουν στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Για την Ολυμπία Οδός, τα βραβεία παρέλαβαν η Assistant Communication Manager, Μαρία Αντωνίου, και ο Commercial Manager, Αλέξανδρος Αρχοντίδης.

Συγκεκριμένα απέσπασε: Βραβείο Gold στην κατηγορία Διαχείριση Φυσικών Πόρων, για το καινοτόμο πρόγραμμα Νερό από τον Αέρα, καθώς προσφέρει δωρεάν, πόσιμο και δροσερό νερό, που παράγεται από την υγρασία του αέρα, στους ταξιδιώτες του αυτοκινητοδρόμου.

Και Βραβείο Silver στην κατηγορία «Πράσινα» Κτίρια / Δομημένο Περιβάλλον, για τους ΣΕΑ Ψαθοπύργου και Βέλου, τους πρώτους Πράσινους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην Ελλάδα.

H Ολυμπία Οδός εξελίσσεται διαρκώς και λειτουργεί πέρα και πάνω από τις συμβατικές υποχρεώσεις της έχοντας ως στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του αυτοκινητοδρόμου, έχοντας εναρμονίσει την περιβαλλοντική πολιτική της με εκείνη των μετόχων του έργου (Vinci Concessions, Hochtief PPP Solutions, Avax, Terna, Aktor) για το κλίμα και την κυκλική οικονομία.

Στην κατεύθυνση αυτή υλοποιεί ποικίλες δράσεις και προγράμματα όπως ενδεικτικά το Led lighting, που εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια και αναβαθμίζει τον φωτισμό των σηράγγων και η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές για το σύνολο των ενεργειακών αναγκών του αυτοκινητόδρομου.

Ταυτόχρονα, πρόσφατα εφαρμόστηκε πιλοτικά στη σήραγγα «Θησέας» στην Κακιά Σκάλα ανοιχτόχρωμη επικάλυψη οδοστρώματος με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα, όπου και τα δύο μεταφράζονται σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα