

Το χρηματιστήριο Αθηνών μετά από ένα ημίωρο αναμονής βρίσκεται υπό πίεση, καθώς οι διαρροές σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου είναι συγκεχυμένες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,42% στις 854,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.130,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,29% στις 813,98 μονάδες.
Οι ξένοι κυρίως επενδυτές του ΧΑ δείχνουν να αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, εξέλιξη που επηρεάζει κυρίως και τις ευρωπαϊκές αγορές. Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας έχουν αποκτήσει νέα δυναμική ενόψει της συνόδου των ηγετών, με βρετανικές εφημερίδες να αναφέρουν χθες το βράδυ ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας μετά τις παραχωρήσεις της βρετανικής κυβέρνησης για το ιρλανδικό σύνορο. Ένα προσχέδιο της συμφωνίας ενδεχομένως να ανακοινωθεί σήμερα εάν οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες.
Ελλείψει σημαντικών εγχώριων καταλυτών, το ΧΑ επηρεάζεται σημαντικά από τις εξελίξεις τόσο στο μέτωπο του Brexit όσο και από εκείνο του εμπορικού πολέμου. Η αποκλιμάκωση των διαφορών στα εμπλεκόμενα “στρατόπεδα” έχει λειτουργήσει υποστηρικτικά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, οι οποίοι τονίζουν ότι αν και η αγορά δεν έχει κάνει την ανοδική διαφυγή που επιζητούν οι long, εντούτοις βρίσκεται κοντά στην αντίσταση των 860-865 μονάδων, η οποία πιθανότατα θα διασπαστεί εάν υπάρξει βελτίωση του διεθνούς κλίματος.
Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ είναι στο -3%, επηρεάζοντας αρνητικά τον γενικό δείκτη, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Εθνική, Βιοχαλκο, Motor Oil, Jumbo, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Πειραιώς. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Λάμδα και Μυτιληναίος.
Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Cenergy, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Φουρλής και Σαράντης. Χωρίς μεταβολή οι Aegean, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ.
πηγή capital.gr
Σχετικά Νέα
Wall Street: Μεικτά πρόσημα με φόντο την υποβάθμιση από τη Moody’s
Με μεικτά πρόσημα κινούνται τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης,.
Εθνική Ασφαλιστική: Καμία αλλαγή στον τρόπο αποζημίωσης συμβολαίων Υγείας
Σε αναστολή της εφαρμογής του νέου μοντέλου σε διαδικασίες αποζημίωσης σε κάποια συμβόλαια υγείας,.
Ανάμικτο κλεισιμο στις ευρωαγορές με φόντο το χτύπημα Moody’s σε ΗΠΑ και το reset στις ευρω-βρετανικές σχέσεις
Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για την οικονομία.
JPMorgan: Προβλέπει αύξηση εσόδων από τόκους το 2025 λόγω της αντοχής των καταναλωτών στην αβεβαιότητα
ΗJPMorgan Chase θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα από τις πληρωμές τόκων φέτος, καθώς οι.