Με απώλειες άνοιξαν οι ευρωαγορές

Απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς η αρχική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας στο εμπόριο φαίνεται να καθυστερεί για το επόμενο έτος και ενώ το θέμα των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ προκαλεί νέες τριβές στις σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Στις ΗΠΑ, τα δύο σώματα του Κογκρέσου υιοθέτησαν ψηφίσματα που στηρίζουν τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Κίνας. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι εφόσον ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπογράψει σε νόμο τα ψηφίσματα του Κογκρέσου η αντίδραση της Κίνας θα είναι σφοδρή, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την επίτευξη συμφωνίας στο εμπόριο.

Ο δρόμος εξάλλου για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας φαίνεται να είναι ακόμα μακρύς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ενδεχομένως να καθυστερήσει μέχρι το 2020, καθώς η Κίνα επιδιώκει την κατάργηση των δασμών που υιοθέτησε η αμερικανική πλευρά τους προηγούμενους μήνες.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,65% στις 401,34 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,6% στις 13.080,52 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί επίσης 0,6% στις 5.856,64 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,65% στις 7.213,44 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE ΜΙΒ σημειώνει πτώση 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,6%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Thyssenkrupp ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών για το έτος χρήσης και υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το 2020.

Σχετικά Νέα